23
Ma, Apr
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Majoritatea elevilor au probleme la terminarea liceului în găsirea unui loc de muncă. Aceștia întâmpină dificultăți în realizarea unui CV, în abordarea unui interviu, negocierea contractului de muncă precum și selectarea potrivită a carierei. În același timp, o mare parte din angajatori sesizează diferite dificultăți în recrutarea angajaților din rândul tinerilor: probleme privind punctualitatea, profesionalismul și integrarea la locul de muncă. 

Timp de 4 zile, 35 de elevi din Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” și Liceul Teoretic ”Pavel Dan” au participat la un proiect pilot organizat de The Da Vinci System menit să le ofere deprinderile privind cele mai importante unelte în obținerea unei cariere. Proiectul a fost deschis de Bogdan Bobic, directorul Companiei de Apă Arieș, care le-a vorbit participanților de importanța profesionalismului încă din etapele dinainte de angajare. De asemenea, acesta a abordat și un subiect inedit și anume, automatizarea​ și riscul ca numeroase cariere populare acum să devină inutile odată cu dezvoltarea tehnologică, sfătuindu-i pe tineri să țină cont de acest criteriu în alegerea direcției lor profesionale. 

Pentru a dezvolta competențele necesare integrării pe piața muncii, participanții au avut parte și de un atelier de lucru pe scrierea CV-ului, realizând apoi CV-uri pentru care au primit feedback​ individual. De asemenea, aceștia au mai participat și la o simulare de interviu pentru obținerea unui loc de muncă în cadrul căreia s-a pus accent pe partea de negociere a ofertei de angajare și pe utilizarea interviului pentru a înțelege cât mai în profunzime ce fel de sarcini presupune locul de muncă vizat. Activitatea s-a încheiat cu o discuție de grup privind criteriile fundamentale în alegerea unui loc de muncă și echilibrul necesar între pasiune, talent, utilitate și câștiguri salariale. 

 

Acest proiect nu ar fi putut avea loc fără susținerea Companiei de Apă Arie​ș​ care #ÎiSprijinăPeTineriSăSchimbeLumea. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh