24
Ma, Noi
61 New Articles

banner electoral PNL

 

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua europeană a limbilor, stabilită la inițiativa Consiliului Europei în 26 septembrie, a fost marcată la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” printr-o serie de activităţi care au avut ca scop evidențierea valorilor europene multiculturale, cunoașterea și acceptarea diversității culturale și lingvistice, într-o manieră inovativă de predare a limbilor străine.

Aceste activități vin să se alăture sutelor de evenimente desfășurate în școli, licee, universități, centre cultural, întărind interesul elevilor pentru studierea limbilor străine, punând accent pe investigare și cercetare.

Astfel, doamna profesoara Loredana Mic, împreună cu elevii săi, a plasat în curtea școlii indicatoare hazlii, spre limbile Europei, apoi a căutat și tradus proverbe în 7 limbi europene și le-a comparat din punctul de vedere al valențelor lor interculturale, finalizând celebrarea Zilei europene a limbilor printr-un flashmob în zona Materna, în cadrul căruia elevii au împărțit pliante și au explicat trecătorilor semnificația Zilei europene a limbilor. Doamna profesoara Monica Bia a deslușit limbajul emoțiilor în diferite limbi europene, doamna profesoară Adel Szabó și elevii săi au tradus cuvinte desemnând sentimente în mai multe limbi europene, iar doamna profesoară Olga Rișcău a investigat harta Europei, căutând fizicieni celebri.

 

dr. Adel Szabó

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh