20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ȋn perioada vacanței de primăvară, elevi ai Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda au participat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, organizate în mai multe orașe din țară. Elevii au valorificat colegiul national mihai viteazul turdacunoștințele dobândite în pregătirea pentru concursuri, talentul deosebit, perseverența, pregătirea temeinică, obținând mențiuni și medalii în aceste competiții școlare.

Dăruirea profesională a corpului profesoral care a dovedit de-a lungul timpului capacitate creatoare pe linie didactică, profesionalism și mobilitate în gândire, au permis obținerea unor rezultate deosebite în pregătirea elevilor. În sprijinul acestor afirmații vin premiile/distincțiile obținute de elevii noștri la olimpiadele școlare:

  • Petho Robert - mențiune, selecție lot național lărgit, Olimpiada de Biologie, prof.  Mînican Ligia
  • Suciu Andrada - mențiune, Olimpiada de Limba  Engleză, prof.  Incze Daniela
  • Lăcusteanu Diana - mențiune, Olimpiada de Științe Socio-umane (Logică, argumentare și comunicare), prof. Felezeu Viorica
  • Nagy Kinga - mențiune, Olimpiada de Științe Socio-umane (Sociologie), prof. Felezeu Viorica
  • Lișcan Rareș - medalie de bronz, Olimpiada de Informatică, prof. Miron Florin și prof. Pop Daniela
  • Preda Andrei - medalie de argint, Olimpiada de Informatică, prof. Miron Florin și prof. Pop Daniela

 

În perioada 19-25 aprilie 2019 a avut loc în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, a 26-a ediţie a Conferinţei Internaţionale a Tinerilor Cercetători (ICYS), care a reunit elevi din 26 de ţări.  Colegiul Național ”Mihai Viteazul” a fost reprezentat în delegația României prin eleva Adela Ţigănilă, prof. Ligia Mînican şi prof. dr. Dumitru Georgescu.

 Eleva Adela Ţigănilă a obținut medalia de argint la categoria ştiinţele vieţii, rodul unei munci susţinute şi al unui talent deosebit. Proiectul prezentat în Malaezia a fost elaborat la Centrul pentru Cercetări Medicale Avansate (MedFuture) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, pe baza unui protocol de colaborare cu Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi a vizat terapia cancerului de piele. Le mulţumim tuturor celor care, privind în viitor, au susţinut realizarea proiectului medaliat şi deplasarea în Malaezia (Centrul pentru Cercetări Medicale Avansate Cluj-Napoca, Primăria Turda, Salina Turda S.A., Asociaţia Părinţilor Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”, Centrul Raţiu pentru Democratie, ASA Consolis).

Felicităm elevii și profesorii pentru rezultatele obținute, dorindu-le să continue tradiția lmv-istă de a se remarca prin excelență în educație.

 

 

 

Director, prof. Alexandra Maria Zamfir

Director adjunct, prof. Dumitru Georgescu

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh