20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Continuând un demers început acum un an, anume acela de a recompensa printr-o excursie elevii Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” care, în anul şcolar anterior, au obţinut cele mai bune rezultate la concursurile şi olimpiadele şcolare, un număr de nouăsprezece elevi, însoţiţi de două cadre didactice (prof. Marinela Savu şi prof. Dumitru Georgescu) au efectuat o călătorie la Craiova la sfârşitul lunii noiembrie. cnmv turda

Deoarece formatul acestei activităţi intitulate “Parteneri, performanţă, prietenie” este complex, au fost stabilite parteneriate educaţionale cu două colegii de prestigiu din Craiova, ambele membre ale Alianţei Colegiilor Centenare, ca şi liceul nostru, de altfel: Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, respectiv Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”. Pe lângă vizita propriu-zisă a spaţiilor şcolare (săli de clasă, laboratoare, săli de sport, biblioteci, chiar şi dormitoare, în cazul Colegiului Naţional Militar) şi discuţiile cu directorii şi profesorii, foarte importante au fost întâlnirile între elevii noştri şi olimpicii din cele două licee partenere.

S-a vorbit despre pasiunile comune, despre performanţă, despre viitor (în sau cu România în suflet).

Vizitarea laboratoarelor de robotică a fost un foarte bun prilej pentru schimburi de idei, echipa C. N. “Fraţii Buzeşti” participând, deja, la o mare finală în Statele Unite.

Oraşul Craiova le-a oferit surprize plăcute elevilor veniţi din inima Transilvaniei, în special Muzeul de Artă, care impresionează nu doar prin arhitectura şi istoria sa, ci şi prin colecţiile (Brâncuşi, Ţuculescu etc.) şi exponatele pe care le găzduieşte. În ciuda frigului, o plimbare prin centrul vechi spre parcul Romanescu a fost ocazia de a de a admira clădirile de secole XVIII-XIX, recent restaurate. La întoarcerea spre Turda a fost vizitat Complexul Muzeal “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, casa memorială a sculptorului de la Hobiţa şi mănăstirea Tismana.

Mulţumim Consiliului Judeţean Cluj şi Asociaţiei Părinţilor din Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” pentru sprijinul financiar ce a făcut posibilă această excursie, precum şi partenerilor noştri din cele două colegii pentru căldura cu care ne-au primit şi a căror vizită o aşteptăm cu drag în primăvara anului viitor.

 

Prof. dr. Dumitru Georgescu, director adjunct Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

Prof. Marinela Savu, consilier educativ  Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh