20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația LSDGC România a inițiat un proiect pentru celebrarea Anului Cărții.cnmv

În acest context, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda a inițiat activități dedicate lecturii și scrierii. S-au constituit două echipe de la cicluri de învățământ diferite, coordonate de doamna profesor Gabriela – Dochița IOSOF și doamna profesor Claudia Monica ROTARU.

Activitățile au constat în realizarea unei „cărți” a clasei de către fiecare echipaj de elevi îndrumat de profesorul participant. Cartea cuprinde atât text scris original, cât și ilustrații.Tema cărții reflectă viața din școală și aduce în prim plan probleme cotidiene care îi preocupă pe elevi, într-o manieră problematizatoare, stârnind întrebări, explorări și oferind o diversitate de perspective. Întâlnirea dintre cele două echipaje s-a încheiat cu o activitate de consemnare a reflecțiilor.

 

Într-o oră de amiază, din 6 decembrie 2019, mai multe capete la un loc au gândit spre a descifra implicațiile a ceea ce presupune ”am învățat să împărțim…”

 

Copilași din clasa de gimnaziu și adolescenți s-au aplecat asupra paginilor scrise de către colegii lor. S-au generat idei legate de frământările specifice vârstei și s-au căutat alternative pentru reechilibrarea sufletelor. Nu puține au fost situațiile dramatice prezentate. Cu toții am devenit mai conștienți de necesitatea de a ne întâlni mai des.

 

Dorim să continuăm să așezăm crâmpee din experiențele noastre de viață în manuscrisul pe care l-am gândit, cu titlul : ”Supă de pui – suflet de copil – înțelegere, speranță, lumină”

 

Suntem bucuroși că am îmbrățișat provocarea. Astfel am avut ocazia de a ne cunoaște mai bine, noi, dascăli și copii deopotrivă. Bolta nevoilor și aspirațiilor de viață este ceea ce ne unește!

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh