28
Joi, Mar
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
25 Mai 2020 
dezbatere online
Online - Zoom

18:00
 
Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România, Fundația Hanns Seidel – Moldova  și în colaborare cu Asociația Română de Literație, Asociația AD REM și Asociația “Educație pentru toți” vă adresează invitația de a participa la workshop-ul -  Experiența privind educația online în România și Republica Moldova. Provocări și perspective viitoare.
 
Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom, luni, 25 mai de la ora 18:00.
Participanții sunt rugați să confirme participarea la adresa de email de mai jos, iar link-ul de acces în cadrul evenimentului, va fi transmis prin mail-ul de confirmare a înregistrării. Participarea este gratuită.

În cadrul workshop-ului vom prezenta și evalua sistemul educațional românesc în timpul acestei crize cauzate de Covid-19 și se vor analiza experiențe similare ale sistemului educațional din Republica Moldova, din această perioadă.

Vom evalua nivelul de digitalizare a sistemului educațional românesc printr-o analiză realistă a resurselor materiale disponibile în prezent pentru studenți și profesori, abilitățile profesorilor pentru orele online și implicarea guvernului în crearea unui mediu favorabil pentru toți actorii din educație. De asemenea, vom discuta despre rezultatele sondajului realizat de Consiliul Național al Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor a elaborat deja un raport privind accesul elevilor la învățământul online în această perioadă. Raportul s-a bazat pe un formular de consultare cu 11.958 respondenți. Au participat elevi din clasele  V-XII, atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Peste o treime dintre respondenți au declarat că nu există cursuri online în comunitatea școlară, ceea ce pune în discuție perspectiva echității și calitatea acestor noi mecanisme de realizare a educației. Raportul include sugestii din partea Consiliului National al Elevilor care reprezintă măsuri de încheiere a anului universitar 2019-2020, astfel încât să corespundă nevoilor și intereselor elevilor.

Există două nevoi majore: nevoia elevilor pentru educație și nevoia instituțională de a continua predarea. În timpul crizei Corona virus, toți actorii implicați în procesul de educație online au depus eforturi pentru a depăși situația. Atât elevii, profesorii, cât și părinții, ONG-urile și Ministerul Educației și Cercetării. Profesorii au folosit tot ce au avut la îndemână, facebook, whatsapp, google class, zoom și email pentru a păstra contactul cu elevii.  Obstacolele au apărut din cauza lipsei de tehnologie și a interesului scăzut pentru educație, care au o prezență mai mare în mediul rural.

De asemenea, vom dezbate decizia Ministerului Educației și Cercetării cu privire la metodele de evaluare finală în anul universitar 2019-2020, atât pentru elevi, cât și pentru studenți. Tehnologiile internet și web se remodelează - când, unde și de la cine învățăm - și cum regândim procesul de învățare? 

Considerăm că aceste subiecte din cadrul workshop-ului vor fi esențiale în încadrarea și pregătirea pentru noua etapa legată de educatia online, care deja a început.
 
Workshop-ul va avea următorii vorbitori în panel:
 
Liliana Romaniuc – fost Președinte al Asociației Române de Literație, consilier de stat Guvernul României

Vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor

Pavel Cerbușcă – Președintele Consiliului de Administrație, Liceul Teoretic Republican ”Aristotel”, Chișinău, Republica Moldova

Sergiu Corlat – Universitatea Tehnică a Moldovei

Marian Staș – Consilier al Ministrului Educației

Adalcisa Mitu – Președinte al Asociației AD REM

Paloma Petrescu – fost Secretar de Stat în Ministerul Educației (tbc)

Răzvan Orășanu – Președinte Asociația “Ține de Noi”

Sesiune de întrebări și răspunsuri


 
Toți actorii din sistemul educațional sunt invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, studenți, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.
 
 
 
Participarea în cadrul acestui workshop este gratuită
 
Pentru a vă înscrie, transmiteți un email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

În mail-ul prin care vi se confirmă înscrierea în cadrul evenimentului veți primi link-ul de acces pe platforma online
 
Organizatorii își propun să încurajeze și să consolideze dialogul dintre principalii actori interesați de sistemul educațional și să faciliteze promovarea modelelor de bune practici.

În ultimii cinci ani, sub diverse forme organizatorice, cu sprijinul altor asociații, am organizat numeroase evenimente care abordează subiectul educației, reunind un număr de peste 2000 de actori relevanți în educație: profesori, reprezentanți ai sindicatelor, directori, reprezentanți ai Ministerul Educației și agenților din subordine, precum și o serie de persoane publice implicate în deciziile privind sistemul de învățământ, dintre care și Președintele României și Ministerul Educației și Cercetării.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh