29
Vi, Mar
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Generală Management Resurse Umane (DGMRU), a aprobat Planul de școlarizare privind admiterea în instituțiile de învățământ superior militar la programele de studii universitare de licență în anul universitar admitere invatamant superior2020-2021, pe locurile Ministerului Apărării Naționale (https://dmru.mapn.ro/pages/view/161).

Admiterea în învățământul militar, spre deosebire de învățământul civil, este un proces secvențial care începe cu mult înaintea desfășurării testului de evaluare a cunoștințelor și înseamnă parcurgerea mai multor etape - înscrierea candidaților, recrutarea, evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice și examinarea medicală a candidaților. În acest an, din cauza măsurilor cu caracter de urgență luate în domeniul educației militare generată de pandemia COVID-19, metodologia de admitere în instituțiile militare de învățământ a fost modificată și adaptată în ceea ce privește recrutarea și selecția candidaților ce optează pentru cariera militară (https://dmru.mapn.ro/pages/view/147).

La fel ca în aproape toate instituțiile civile de învățământ superior, admiterea în instituțiile de învățământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepția Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie și ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituții (https://institutul-medico-militar.mapn.ro/pages/view/128).

 

Biroul de Presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh