19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Departe sau aproape? Suntem în exterioritate sau ne considerăm o parte a întregului, numit NATURĂ?

Încercăm să oferim răspuns faptic la cele două întrebări. Iată cum:ziua verde cnmv turda

O mică porțiune din spațiul verde al Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda, se animează brusc în amiaza zilei de 29.10.2020. Un grup de elevi – voluntari din clasa a XI-a D coboară din sala de clasă într-o ambianță ”altfel”, pentru întâlnirea cu ”infinitul” născut din contopirea cosmosului exterior cu cel lăuntric. Sub privirea frunzelor copacilor din parcul școlii atinse deja de pala toamnei, fiecare găsește ceva de făcut. Unii întind sfoara, alții pun mâna pe cazmale și găleți, alții fac fotografii... Voia bună pune stăpânire peste toți. Sunt plantați doi mesteceni!

Cele trei doamne profesoare inimoase care și-au adus concursul la ”făptuirea” momentului și-au propus transformarea locului cu mestecenii plantați într-un spațiu destinat recreerii elevilor și dascălilor.

Până atunci, lăsăm mestecenii ca în creșterea lor să-și trimită umbrele dănțuitoare pe fațada de miazănoapte a colegiului și, de ce nu, să poarte mesajul versurilor:

” A venit, a venit toamna,
Acopera-mi inima cu ceva,
Cu umbra unui copac sau mai bine
Sau mai bine cu umbra ta...” (Nicu Alifantis)

Astfel, a fost marcată Ziua Verde a Eco-Școlilor din România, acțiune patronată de Centrul Carpato- Danubian de Geoecologie - organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în scopul unui mediu sustenabil.

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh