24
Mie, Apr
6 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu toții știm ce sunt relațiile toxice, fie că le observăm la oamenii din jurul nostru, fie că ne dăm seama la un moment dat că ne aflăm în una. Deși atunci când acest lucru se întâmplă, ne e greu să recunoaștem că persoana de lângă noi nu mai este potrivită, sau că poate chiar noi suntem problema. 

Într-un studiu din 2017 publicat în Psychology Today, s-a demonstrat că peste 60% dintre adolescenți rămân în relații nesănătoase sau toxice. Totodată, într-un sondaj cu peste 100 de răspunsuri din partea studenților LSE (London School of Economics and Political Science), aproximativ 82% dintre participanți au susținut că au avut o relație toxică. Numeroase alte studii arată că relațiile toxice sunt un puternic factor de risc pentru depresia majoră, anxietatea sau tulburările de stres, iar relațiile sănătoase au condus la scăderea acestora.

Tocmai din acest motiv, Alianța pentru Mobilitate Socială vine cu inițiativa “Rabdă inimă și taci”, o conferință psihologică menită să crească gradul de conștientizare printre persoanele din comunitatea Arieș, atunci când vine vorba de relații toxice. 

În această experiență ne vor ajuta cu sfaturi utile cei doi invitați ai evenimentului, specialiști psihologi recunoscuți național și internațional, Marius Pentilie și Maria Coșuțiu.

Marius Pentilie este preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj şi al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. Masterand în psihologia clinică, consiliere şi psihoterapie cognitiv-comportamentală a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, acesta ne va ajuta să înțelegem mai bine conceptul de relație toxică și cum să te raportezi la acesta.

Maria Coșuțiu este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca și deține diploma de masterat în consiliere și intervenții psihologice în dezvoltarea umană în cadrul aceleiași universități. Aceasta a participat în cadrul a numeroase workshop-uri sau tabere în care s-a folosit de competențele acumulate pe parcursul anilor de studiu pentru a ajuta persoanele care i-au solicitat ajutorul. În prezent, Maria activează în sfera consilierii individuale la clinica Psylife din Cluj-Napoca, orientându-se spre terapia de cuplu şi familie și ne va ajuta să identificăm obiceiuri sănătoase pe care să le aplicăm în relațiile cu ceilalți.

Pentru că se apropie perioada în care dragostea plutește în aer, vă invităm pe data de 22 Februarie, la ora 18:00, la Teatrul Național Aureliu Manea, din Turda, unde vom afla împreună cum putem recunoaște și gestiona o relație toxică, dar și câteva sfaturi de obiceiuri sănătoase pe care să le aplicăm în relațiile noastre cu cei din jur!

Înscrierea se realizează prin completarea formularului de pe: www.amosed.ro/conferinta-psihologica.

Participarea la Rabdă inimă și taci se realizează numai pe baza prezentării Certificatului Verde.

Având un istoric de implicare în comunitate de peste opt ani, Alianța pentru Mobilitate Socială are ca scop creșterea gradului de mobilitate socială a locuitorilor și dezvoltarea societății civile din zona Comunității Urbane Arieș. Alianța găzduiește organizații non-profit care desfășoară inițiative civice și educaționale, misiunea sa fiind de a crea contextul pentru dezvoltarea potențialului uman.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele AMoS, urmărește pagina de Facebook

AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială și (https://www.facebook.com/amos.faptebune),

pagina de Instagram @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh