26
Vi, Apr
2 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

,,Mocnește copacul. Martie sună.’’
Odată cu suflul proaspăt al primăverii și cu plăpânda adiere a razelor de soare, copiii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu’’- Turda, au ajutat-o pe prima fiică a bătrânului an să aducă, în pieptul fiecăruia, câte un simbol al biruinței și al renașterii, al făgăduinței și al luminii, al vieții și al iubirii.
Premergător zilei de 1 martie, zi considerată de străbunii daci ca fiind prima care vestește noul an, elevii din ciclul primar și cei din clasa a V-a B au pătruns în tărâmul mitico-fantastic și, făurind mărțisoare în cadrul diverselor ateliere de creație, au ținut dezbateri legate de semnificația acestui simbol, căutând să descopere legende și basme despre șnurul împletit cu alb și roșu. Printre imaginile cu Baba Dochia și cele nouă cojoaceale ale sale, și istorisirea cu tânărul care eliberează Primăvara, copiii au creat propriile povești, transpunându-le și modelându-le sub diverse forme și culori.
Fiind un simbol al speranței și al bucuriei, ne-am gândit să realizăm, pentru prietenii noștri mai mici, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ,,Sfânta Maria’’ – Turda, o expoziție de mărțisoare prin care să le împărtășim și lor din tainele de dincolo de vis ale mărțișorului.
În primele zile ale expoziției, copiii au descoperit povestea mărțișorului din fiecare exponat, iar în data de 1 martie, aceștia și-au ales mărțișorul preferat.
Ținând cont de faptul că "scopul purtării mărțișorului este de a-ți apropia Soarele, purtându-i cu tine chipul’’, am încercat să împărtășim cu cei din jur gânduri bune, veselie și belșug pentru noul an.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh