20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

AMoS ED - Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică organizează Consiliul Local al Tinerilor, un proiect menit să le ofere tinerilor din Turda șansa de a învăța cum pot face cu adevărat diferența în comunitatea în care trăiesc. Aceștia vor afla care sunt mecanismele ce asigură bunul mers al comunității și care sunt pârghiile pe care le au la îndemână cetățenii, indiferent de vârstă, pentru a îmbunătăți nivelul de trai în propriul oraș. Mai mult decât atât, proiectul le oferă oportunitatea de a simula o ședință de Consiliu Local, în cadrul căreia vor dezbate ideile propuse de tinerii.

Participanții vor fi selectați în urma campaniilor pe care le vor face și în baza voturilor obținute, ceea ce îi va ajuta să înțeleagă procesul prin care un cetățean ajunge să reprezinte interesele comunității în Consiliul Local. În urma sesiunii de vot și consultare, 21 de participanți vor ajunge „consilieri locali” și vor participa la ședința în care se vor dezbate temele propuse de tineri. 

Tinerii consilieri locali vor lua parte, mai apoi, la un program de formare în cadrul căruia, prin ateliere de lucru și training-uri interactive, vor învăța cum funcționează administrația publică la nivel local, mai exact care sunt atribuțiile, ce decizii poate lua și ce decizii nu poate lua o Primărie. Mai mult, tinerii vor beneficia de ajutorul unui specialist, pentru a reuși să-și transpună concret nevoile, problemele și doleanțele în propuneri concrete. 

“Ne dorim ca prin acest proiect să dăm o voce tinerilor și să-i ajutăm să-și transmită nevoile, creând astfel dialog intergenerațional și reușind să apropiem tinerii și problemele lor de factorii de decizie locali.” - Ovidiu Damian, Coordonator Consiliul Local al Tinerilor

Înscrierile sunt deschise, iar doritorii pot completa formularul din link-ul de mai jos: https://clt.educatiedemocratica.ro/.

Proiectul Consiliul Local al Tinerilor este implementat prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în Turda prin Fundația Comunitară Cluj și este realizat în parteneriat cu  Primăria Turda, Casa de Cultură Turda, Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceul Teoretic Liviu Rebreanu și Liceul Teoretic Pavel Dan.

Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică urmărește consolidarea societății civile la nivel local pe mai multe planuri: formarea de atitudini democratice prin implicarea tinerilor în voluntariat; dezvoltarea de parteneriate între organizații locale și sprijin pentru instituții publice în coagularea societății civile. 

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele AMoS ED, urmărește pagina de Facebook

AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune), pagina de Instagram @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh