26
Dum, Iun
32 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prin eforturile Asociației de Părinți a Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu, primăvara aceasta, s-a constituit chiar la Turda unul dintre singurele Laboratoare Ecologice din România pentru elevi! O sală din cadrul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu a fost dotată cu tablă interactivă incorporată cu videoproiector, sistem de sonorizare performant și un laptop la fel de performant, pentru derularea activităților de predare într-o manieră interactivă. În acest fel, tehnologia de ultimă oră este integrată în abordarea multidisciplinară a tehnologiei, pentru a transforma mediul în #PrioritateaNumărul1 a Turzii!

Totodată, la finalul lunii martie, 50 de cadre didactice au învățat, prin formare metodică, moduri inovative de abordare a subiectelor ecologice - poezii cu tematică de mediu la română, exerciții cu substrat ecologic la matematică și învățarea importanței ecosistemelor la educație tehnologică, chimie, fizică și biologie. Aceștia au și învățat cum să fie, mai presus de profesori, mentori, să lucreze împreună cu elevii pentru a realiza exponate care să transmită lecțiile valoroase despre mediu.

 

Laboratorul Ecologic își propune să construiască, prin educație, o comunitate locală îndrăgostită de mediu, prin transformarea subiectelor de mediu dintr-o tematică școlară insuficient abordată, într-un punct care unește o întreagă comunitate de părinți, profesori, elevi, persoane din mediul ONG și instituții. Prin workshop-uri, expoziții și mentorat într-o atmosferă non formală, aceștia vor beneficia de formare privind abordarea fascinantă a mediului, atitudini pro-mediu și un spațiu comunitar gratuit pentru activități ecologice.

 

Pentru a afla mai multe detalii cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului, puteți urmări pagina de Facebook Scoala Teodor Murasanu Turda (https://www.facebook.com/profile.php?id=100063793141988).

 

Laboratorul Ecologic este implementat către Asociația Părinților din Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda, cu sprijinul Școlii Gimnaziale ”Teodor Murășanu” Turda.

 

Proiectul este implementat cu ajutorul finanțării obținute în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în Turda prin Fundația Comunitară Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh