19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Club Științific Turda implementează, la Turda, proiectul Cursuri de Prim Ajutor, pentru a forma și informa comunitatea tânără locală cu privire la importanța cunoașterii tehnicilor de prim ajutor. Asociația va organiza cursuri practice și va crea materiale instructive, reușind să familiarizeze tinerii cu principiile care-i ajută să adopte un stil de viață sănătos și responsabil.

După cum a dovedit și pandemia de COVID-19, societatea nu este încă suficient de pregătită în ceea ce privește înțelegerea corpului uman. Un domeniu în care lacunele cunoașterii sunt mari este acordarea primului ajutor în cazul unui incident medical. Copiii nu știu care sunt acțiunile prioritare de realizat, cum să comunice corespunzător cu personalul din cadrul serviciilor de urgență, sau nu au deprinderile practice pentru a realiza acțiunile necesare. Tocmai de aceea, proiectul Cursuri de Prim Ajutor își propune rezolvarea problemei, acționând pe trei nivele: cunoștințe, atitudini și competențe.

Scopul proiectului este de a înzestra tinerii turdeni cu abilitățile necesare pentru a contribui la salvarea de vieți omenești. Pe parcursul a câteva luni, vom dezvolta competențe media în rândul unui grup de 10 voluntari sanitari, vom realiza materiale video instructive cu privire la importanța cunoașterii și acordarea primului ajutor și vom realiza cursuri practice cu cel puțin 100 de elevi, pentru formarea competențelor de bază pentru acordarea primului ajutor.

“Un studiu sociologic ne arată că 9 din 10 români nu cunosc manevrele de bază pentru acordarea primului ajutor, până la sosirea echipajelor medicale. Ne dorim să inversăm raportul, astfel încât la finalul proiectului 9 din 10 tineri ai Turzii să fie capabili să mențină în viața o persoană aflată în stop cardio-respirator și să aibă curajul să se implice în ajutorarea semenilor, victime ale accidentelor.” - Mînican Ligia, Coordonator Proiect

Astfel, cu ajutorul dotărilor centrului STEM și a modalităților practice de învățare, tineri din Turda vor fi pregătiți pentru a contribui la salvarea vieților omenești.

Cursuri de Prim Ajutor este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul Cursuri de Prim Ajutor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0740 599 571 (Mînican Ligia, Coordonator Proiect) sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Puteți rămâne la curent cu alte inițiative similare, urmărindu-ne pe pagina de Facebook Club Științific Turda, accesând link-ul: https://www.facebook.com/ClubStiintificTurda.

Clubul Go Science este primul club științific din Turda care a luat ființă din dorința de a crea un mediu interactiv care să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor din Turda, care se pot dezvolta armonios prin activități educaționale non-formale, complementare programei școlare, axate pe dobândirea de competențe și contribuind cu bucurie la un mediu educațional sustenabil pentru copii și comunitate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh