29
Vi, Mar
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Datorită sprijinului primit din partea programului Start ONG pentru implementarea proiectului Biblioteca Senzorială, cei mici se bucură acum de un cadru educațional prietenos, interactiv și inovativ la Grădinița Prichindelul Isteț!

 Pe parcursul ultimelor luni, Grădinița Prichindelul Isteț a reușit să revoluționeze, la nivel local,  predarea pentru copii, prin integrarea simțurilor tactil, vizual, olfactiv, auditiv și kinestezic în activitățile educaționale. Prin participarea la o sesiune de formare, 8 cadre didactice s-au pregătit intens pentru îmbunătățirea tehnicilor de predare și integrarea stimulării senzoriale în activitatea de predare. Astfel, datorită jocurilor și activităților dezvoltate special pentru categoria lor de vârstă și adaptate nevoilor acestora, nu mai puțin de 150 de copii s-au bucurat cu adevărat de experiența de învățare! 

Totodată, în cadrul grădiniței a fost creat un spațiu special destinat numit “Biblioteca Senzorială”, dotat cu resurse pentru predare prin stimularea simțurilor și joc, astfel creând un context de acumulare de cunoștințe benefic în rândul micuților și făcând apel la interactivitate - la simțuri și fascinație. 

Prin intermediul acestui proiect,  copiii nu au mai fost spectatori, ci descoperitori ai unor adevăruri, au fost antrenați în cunoașterea realității obiective. S-a observat o creștere a sensbilității analizatorilor. Credem că, pe termen lung, această metodă de predare facilitează explorarea împrejurimilor și încurajează, în mod natural, copiii să folosească procesele științifice în timp ce se  joacă, creează, cercetează și explorează. Activitățile senzoriale construiesc conexiuni la nivelul creierului, ceea ce duce la capacitatea copilului de a finaliza sarcini de învățare, susține dezvoltarea limbajului, creșterea cognitivă, abilitățile motrice fine și brute, abilitățile de rezolvare a problemelor și interacțiunea socială.” - Lubiana Bunea, Coordonatorul proiectului Biblioteca Senzorială.

Biblioteca Senzorială este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect, puteți contacta Coordonatorul Proiectului, Lubiana Bunea, la numărul de telefon 0741 212 700, sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea, puteți urmări pagina de Facebook Gradinita Prichindelul Istet Turda (link: www.facebook.com/Gradinita-Prichindelul-Istet-1582354878711675/)

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh