20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru o întreagă comunitate de tineri din CUA, știrile false care apelează la manipulare și informația eronată întâlnită la tot pasul pe rețelele de socializare sunt o poveste de mult timp apusă. În ultimele câteva luni, Asociația The Da Vinci System, alături de programul Start ONG, au format competențele necesare navigării sigure pe internet unui grup de nu mai puțin de 100 de tineri participanți, dornici de cunoaștere în mediul digital, prin intermediul proiectului Digital Communication Skills.

 Într-o primă etapă, tinerii au luat parte la un workshop creativ, în incinta Colegiului Național Mihai Viteazul Turda, în cadrul căruia au învățat cum se pot folosi de rețelele de socializare pentru a naviga in siguranță și cum pot căuta informațiile verificate din surse sigure. În cea de a doua etapă, un număr de 40 de tineri au luat parte la o mega tabără de formare, într-o locație montană din Someșul Rece!

 Timp de câteva zile, aceștia au învățat, alături de o super-echipă traineri și o mână de voluntari determinați să facă bine în lume, cum să gestioneze situațiile dificile în mediul online și offline, cum pot combate anumite erori de logică des întâlnite în articolele de tip fake-news, cum se pot folosi de social media în scopuri constructive și multe altele. Bineînțeles, alături de activitățile teoretice și practice, aceștia au luat parte la numeroase jocuri de cunoaștere de sine și a celor din jur și au închegat prietenii cu ceilalți participanți! “Digital Communication Skills m-a ajutat să privesc lumea digitală dintr-o perspectivă cu totul și cu totul nouă. Am învățat cum să navighez pe internet în siguranță, cum să comunic pe rețelele sociale și să-i inspir pe cei din mediul online, prin acțiunile mele.”, mărturisește Elizabeth, în urma participării la proiect.

 Proiectul Digital Communication Skills este implementat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.

 “Vrem să mulțumim tuturor participanților pentru interesul acordat acestui proiect și pentru eforturile depuse spre a construi o experiență online sigură, informată și responsabilă, atât pentru ei cât și pentru cei din jur. De asemenea, mulțumim Colegiului Național Mihai Viteazul Turda pentru primirea călduroasă de la finalul anului școlar trecut și nu în ultimul rând, dorim să mulțumim programului Start ONG, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil!” - Cîmpean Iulia, Coordonator Digital Communication Skills.

 Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh