25
Joi, Apr
3 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vineri, 30.09.2022, am avut bucuria de a-l avea  ca invitat la Școala Gimnazială “Avram Iancu”, pe domnul Marius Matache,  cercetător la Universitatea București, în cadrul primei activități desfășurate în cadrul Proiectului Responsabilitate pentru Biodiversitate, realizat în parteneriat cu Asociația INFORMART.

Scopul  principal al proiectului este acela de a crește gradul de conștientizare  și responsabilizare a elevilor din școala noastră cu privire la amenințările cu care se confruntă biodiversitatea, precum și la măsurile care pot fi luate de fiecare individ pentru a diminua efectele acestora.

Cercetator Ştiinţific III Dr. Marius Matache a diseminat proiectul elevilor din clasele aVIII-a A şi B, oferind informaţii despre ariile protejate din România în general, dar şi prezentând câteva dintre ele cum ar fi: Parcul Natural Poţile de Fier, Parcul Natural Putna-Vrancea, Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului inferior, Situl Natură 2000 râul Gilort, dar şi o serie de specii invazive prezente în România.

Activitatea fiind interactivă, elevii i-au adresat domnului profesor întrebări, în contextul prezentării, reușind astfel să aprofundeze tematica. La rândul lor, au răspuns la întrebările adresate de dl. Profesor, oferind un prețios feedback.

Activitatile proiectului vor continua pe tot parcursul anului şcolar, iar responsabilă de buna desfăşurare a acestora  va fi doamna Popa Elisabeta, profesor de geografie.

Îi mulțumim domnului profesor Marius Matache pentru faptul că ne-a împărtășit din tainele  științei și din experiența proprie, precum și pentru efortul de a fi în mijlocul nostru!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh