16
Dum, Iun
11 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 6- 31 Martie 2023 Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în colaborare cu Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda organizează pentru comunitatea turdeană și împrejurimi Campania de informare ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” , alăturându-se astfel campaniei de informare a populației inițiată la nivel național de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. Și atunci când se întâmplă, fie că e vorba de zone predispuse la cutremure, fie că nu, oamenii sunt înspăimântați.

Chiar dacă zona Turzii nu este o zonă predispusă la cutremure, faptul că în ultima perioadă în această zonă s-au resimțit destul de puternic cutremure cu epicentrele în alte zone, ne-a determinat să declanșăm această Campanie de informare.

”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” este o o campanie de informare privind modul de reacţie în caz de cutremur pentru ca populația să cunoască riscurile la care e expusă în momentul declanșării unui cutremur și măsurile pe care le poate lua.

Considerăm că educația anti-cutremur trebuie să aducă precizări privind 3 momente: ce avem de făcut înainte de declanșarea cutremurului, ce putem face pentru a ne proteja în timpul manifestării unui cutremur și ce facem după cutremur.

De aceea ne-am propus să prezentăm modalitățile de protecție individuală și colectivă ce trebuie luată înainte, în timpul și după un cutremur.

Campania ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a informațiilor utile și corecte de la surse competente privind modul de comportare în cazul producerii cutremurelor.

Diseminarea informațiilor se va face exclusiv online, prin intermediul Facebook, al evenimentului de Facebook ”Tu știi ce să faci în caz de cutremur?” și al site-ului Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda, www.bibliotecaturda.ro.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh