28
Ma, Mar
21 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Proiectul ”Women and Girls in Astronomy”/ ”Fete și femei în astronomie” a fost organizat de Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Turda, jud. Cluj - pentru a aduce în atenția elevilor, a cadrelor didactice și a comunității rolul deosebit de important al tuturor femeilor în promovarea astronomiei/științei. Uniunea Astronomică Internațională (IAU) încurajează cu fermitate activitățile pe tot parcursul anului, cu un accent deosebit între două Zile Internaționale adoptate de Națiunile Unite: Ziua Internațională a Femeii și Fetelor în Știință pe 11 februarie și Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie. Tema propusă și înscrisă în calendarul internațional de școala noastră este: ”Curaj-Motivație-Inspirație-Vise”. Elevii școlii noastre au prezentat în acest context o serie de proiecte inedite, interesante și complexe. Prezentările au fost diverse: reviste, pliante, mărțișoare, cutii cu ”Știați că..” picturi, desene ale femeilor din științe, astronomie, realizarea unor felicitări sau postere cu ajutorul instrumentului de design Canva.
„Cea mai mare provocare este să depășești lucrurile din tine care te împiedică să mergi înainte”; „Nu lăsa pe nimeni să îți fure imaginația, creativitatea sau curiozitatea.”- Mae Jemison- inginer american, medic și fost astronaut NASA. Ea a devenit prima femeie de culoare care a călătorit în spațiu când a servit ca specialist în misiune la bordul navetei spațiale Endeavour în 1992.
Felicitări pentru implicare, studiu și creativitate!
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh