26
Vi, Apr
1 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O activitate școlară în colaborare cu Poliția, cum am dori să vedem cât mai multe, s-a desfășurat la Școala Gimnazială Mihai Viteazu din Câmpia Turzii.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a trimis polițiști specializați, în rândul elevilor acestei școli, în cadrul unui ciclu de activități preventive

Biroul Siguranță Școlară este o structură mai nou înființată care are ca atribuții derularea de activități informative, educative și preventive în ceea ce privește faptele cu conotație penală comise în școli și în zonele adiacente acestora.

Iar importanța pe care IPJ Cluj o acordă  tocmai acestui gen de acțiuni este dovedită de prezența la școala din Câmpia Turzii a șefei acestei structuri de poliție, comisarul șef de poliție Simona Chețan, care a interacționat cu elevii școlii, transmițându-le acestora nu doar informații legate de bullying-ul școlar, dar le-a explicat acestora și care sunt cele mai bune căi de acțiune în combaterea acestui fenomen.

Au fost prelucrate aspecte legate de întărirea gradului de disciplină rutieră, prevenirea violenței în mediul școlar și a fenomenului de bullying, precum și de riscurile și consecințele portului sau folosirii, fără drept, a obiectelor periculoase.

La activitatea găzduită de Școala Gimnazială Mihai Viteazu din Câmpia Turzii, au participat zeci de elevi, însoțiți de cadre didactice.

Activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară în județul Cluj s-au înmulțit în ultima perioadă, inclusiv în mediul rural.

În urmă cu câteva săptămâni o astfel de acțiune s-a derulat în apropiere de Câmpia Turzii, în cadrul a două unități școlare din comuna Frata, respectiv școlile gimnaziale Frata și Soporu de Câmpie.

Polițiștii din carul Biroului Siguranță Școlară susțin că activitățile informativ-educative cu caracter preventiv vor continua în rândul elevilor din întreg județul și în perioada următoare pentru a combate fenomene nocive ca bullying-ul și asigurarea unui climat normal în școli și licee.

 

Foto: agoramedia.ro

-----

VEZI ÎNREGISTRAREA VIDEO A ACTIVITĂȚII:

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh