18
Joi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Am răspuns, alături de elevii clasei a VIII-a B, invitaţiei de a desfăşura o activitate de programare, în parteneriat cu Organizatia ADFABER, Bucuresti şi cu voluntarii de la Compania de software GLOBANT, Cluj Napoca. Am organizat această activitate pentru că gândirea analitică contribuie la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, a logicii și a creativității, iar tehnologia transformă toate sectoarele de activitate de pe planetă. Elevii din ziua de astăzi trebuie să învețe cum să creeze tehnologie, nu doar să o folosească.
Hour of Code este o introducere de o oră în domeniul științei calculatoarelor, concepută pentru a demistifica „programarea”, pentru a arăta că oricine poate învăța elementele de bază și pentru a crește participarea în domeniul științei calculatoarelor. Astfel prin oferirea de modele elevilor, dorim să creștem gradul de conștientizare a mișcării pentru știința calculatoarelor și să ii inspirăm pe cât mai mulți dintre ei să o studieze.
Alături de voluntarii de la GLOBANT am petrecut o oră altfel, de programare, cu bună dispoziţie, veselie, cu foarte multe surprize , elevii fiind foarte încântaţi şi dornici să înveţe lucruri noi.
Suntem mândri pentru faptul că, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Turda este printre şcolile partenere la acest proiect de succes : HOUR OF CODE!
Suntem la fel de mândri pentru că avem copii deschişi şi receptivi la nou, la tehnologie, pregătiţi să rezolve problemele care se ivesc într-o societate modernă, mereu în schimbare.
Felicitări d-nei profesoare de geografie, Popa Elisabeta pentru reușita activității.
Multumim, ADFABER!
Multumim, GLOBANT!
 
Școala Gimnazială „Avram Iancu” Turda
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh