26
Vi, Apr
1 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Federația Tinerilor din Cluj (FTC) este o structură umbrelă, constituită cu scopul de a susține comunitățile de tineri și studenți din județul Cluj, înființată în anul 2017, care reunește 35 de organizații non-profit de tineret din județul Cluj. La debut, Consiliul Director al FTC a fost compus exclusiv din reprezentanți ai ONG-urilor din municipiul Cluj Napoca datorită faptului că federația a fost formată în urma activităților organizate cu ocazia Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului. Astfel, după evoluția acestei structuri la nivel județean, este pentru prima dată când o unitate administrativ-teritorială care nu este reședință de județ este reprezentată la cel mai înalt for al conducerii sale.

Ovidiu-Cristian Damian, fostul director general al Alianței pentru Mobilitate Socială, voluntar în ultimii 7 ani în numeroase proiecte cu derulare în Turda, Câmpia Turzii și mai multe zone din mediul rural adiacent comunității Arieș, a fost desemnat ca Vicepreședinte, alături de alți reprezentanți ai mediului ONG, în Consiliul Director FTC.

Adunarea Generală FTC a avut loc la Cluj Napoca, în data de 1 Aprilie 2023, și a angrenat reprezentanții ONG-urilor membre ai federației care au votat noul Consiliu Director.

Numirea unui turdean în această structură va permite un nivel mai mare de reprezentativitate a comunităților locale din zona Arieș în procesele decizionale de la nivel județean cu privire la tineret. FTC derulează numeroase proiecte pentru reprezentarea tinerilor precum Gala Tineretului Clujean, Cluj Never Sleeps, Cluj Youth Mapping, tabere pentru formare de lucrători de tineret acreditați ANC și altele asemenea. Nevoile tinerilor din mediul urban mic și rural vor fi mai bine reprezentate odată cu numirea lui Ovidiu, care are ani de experiență de lucru cu tineri din aceste medii.

”Federația Tineretului Clujean a fost mereu o structură de sprijin importantă pentru activitățile derulate de noi. Sunt încântat că pot să ofer și eu acum mai mult sprijin federației, să ajut demersurile federației de a avea un impact mai larg la nivel județean și să reprezint tinerii din comunitatea în care m-am născut și am crescut. Avem foarte mulți tineri deosebiți în zona Turda, Câmpia Turzii și extrem de mulți tineri care au nevoie de sprijin suplimentar în mediul rural. Misiunea mea în federație este să îmi ajut colegii din Consiliul Director și celelalte organizații cu care lucrăm în Cluj-Napoca să înțeleagă și să vină în întâmpinarea nevoilor specifice ale acestor comunități.” - transmite Ovidiu Damian.

Zona Arieș, cu precădere Municipiul Turda, este deja o zonă atipică la nivel național, datorită gradului mare de recunoaștere a impactului pe care îl au proiectele de tineret în aceste comunități mai mici. Doar anul trecut, toate cele 3 premii de la secțiunea ”Tineri de Bine” ai Galei Naționale a Societății Civile au fost câștigate de AMoS, organizația condusă la momentul implementării proiectelor câștigătoare de către Ovidiu Damian ca Director General. Mai mult, în aceeași perioadă, locurile 1 și 2 la secțiunea tineret a Galei Naționale a Voluntariatului au fost câștigate tot de către AMoS.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh