29
Vi, Mar
18 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Școala Gimnazială Teodor Murășanu anunță cu bucurie lansarea unui nou proiect cu impact pentru comunitatea locală din Turda cu titlul: „Școli Sănătoase’’, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, ce va fi implementat în cursul acestui an.

Școala ar trebui să fie un spațiu unde copiii pot deprinde cunoștințele necesare pentru a-și forma singuri comportamente sănătoase, iar sănătatea copiilor ar trebui să fie o prioritate. Prin intermediul unor campanii de sănătate dedicate, elevii vor fi implicați în diferite activități care îi vor ajuta să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a lua decizii sănătoase în ceea ce privește alimentația, activitatea fizică și alte aspecte ce țin de stilul de viață.

În cadrul proiectului, Școala Gimnazială Teodor Murășanu va forma o echipă de voluntari și va oferi cursuri de formare pentru cadrele didactice, astfel încât să poată aborda tema sănătății într-un mod multidisciplinar, subliniind importanța sănătății și a unor comportamente sănătoase. Împreună, profesorii și voluntarii vor ajuta elevii să-și dezvolte abilitățile de comunicare și scriere prin realizarea de articole pe website, precum și prin activități creative și educative, pe tema sănătății, la orele de limba și literatura română, desen sau chimie.

Școli Sănătoase este un proiect de educație multidisciplinară, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate de program sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Școala trebuie să fie mereu un spațiu adaptat noilor realități. Dacă am învățat ceva în perioada pandemică, este faptul că elevii noștri au nevoie să înțeleagă cum funcționează corpul uman, să adopte comportamente care să le mențină și crească calitatea vieții și să aibă parte de sprijin pentru a își manifesta propria voce, într-un mod constructiv, atunci când vine vorba de problema sănătății. Mă bucur tare mult de sprijinul primit de școala noastră pentru implementarea acestui proiect. Este o ocazie pentru noi să căutăm soluții inovatoare la modul în care trebuie îmbinată sănătatea cu educația, spre binele întregii comunități.”, a transmis doamna Matei Gianina, Director, Școala Gimnazială Teodor Murășanu.

Persoanele interesate pot afla mai multe informații despre acest proiect la numărul de telefon al Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu: 0264 311 951 sau la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Școala Gimnazială Teodor Murășanu este cea mai veche instituție de învățământ în limba română din oraș, zeci de generații trecându-i pragul, de la înființare și până astăzi. Cu peste 50 de profesori calificați și dornici de a crește următoarele generații, școala numără peste 700 de elevi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh