03
Sam, Iun
19 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

               Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania derulează în perioada 15 mai - 30 iulie proiectul „Școala de vară - HelpLive” ediția a II-a,  finanțat de la bugetul local al Consiliului Județean Cluj.

Scopul proiectului este de a dezvolta competențele profesionale ale viitorilor asistenți medicali și de a atrage tinerii spre voluntariatul medical.

Obiectivul principal este de a sprijini dreptul la educație și instruire a elevilor Școlii Postliceale Henri Coandă Turda precum și implicarea activă a acestora în comunitatea din care fac parte.  

        Proiectul cuprinde cinci activități: curs de prim ajutor, atelier de nutriție, atelier de comunicare in sănătate, un atelier de consiliere juridica(malpraxis) si un atelier dedicat voluntariatului.

        Prima activitate a avut loc in data e 22 mai  in cadrul căreia  elevi ai scolii Postliceale Henri Coandă au participat la cursul de prim ajutor, desfășurat la Școala Teodor Murășanu.  Acordarea primului ajutor este un exercițiu pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl știe. Până la sosirea personalului calificat, un minim de cunoștințe fac diferența în cazul unor întâmplări menite să pună viața în pericol.

        Astfel, cei peste 55 de viitori asistenți medicali au avut ocazia sa afle care sunt manevrele de prim ajutor, tinerii rezidenți ai Caravanei de Medici au prezentat si exemplificat partea teoretica, după care au trecut la partea practica.  Scopul acestui curs a fost de a oferi posibilitatea  viitorilor asistenți de a studia aplicat manevrele  de prim ajutor pe care trebuie sa le acorde victimelor aflate in diferite situații ce le pun in pericol viața. Cursanți au practicat manevrele studiate asupra manechinelor fiind asistați de medicii rezidenți.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh