23
Ma, Apr
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

greva-invatamant-spiru-haret-turda

Sindicatul Liber din Învăţământul Turdean „Spiru Haret" a depus armele. Membrii săi, dascăli din Turda, Câmpia Turzii şi împrejurimi nu vor mai continua greva deoarece conducerea sindicatului nu îşi asumă răspunderea pentru continuarea protestului. Decizia a fost luată, susţine preşedintele sindicatului Ioan Marcu, după ce, în cursul grevei de azi, s-a constatat că deşi semnaseră „recensământul" de participare la greva generală majoritatea membrilor de sindicat, la momentul protestului, doar 5 instituţii şcolare s-au aflat pe baricadele luptei sindicale. Liderul Ioan Marcu ne-a transmis telefonic faptul că legea prevede că dacă participarea sindicaliştilor la protest este sub 50 % plus 1, forma de protest se suspendă. Liderul turdean susţine că actuala conducere a Sindicatului „Spiru Haret" Turda nu îşi poate asuma responsabilităţile cerute de lege privind desfăşurarea conflictului de muncă decis la nivelul federaţiei din învăţământ.
Ca urmare, mâine, copiii de la toate şcolile din zonă sunt aşteptaţi la cursuri. Greva generală care fusese declanşată azi a fost suspendată oficial. Toate cursurile se vor desfăşura normal, mai arată profesorul Ioan Marcu.
Despre modul în care autorităţile au „tranşat" greva vom reveni cu amănunte. Ar mai fi de spus că sindicatul „Spiru Haret" din învăţământul turdean se află în mijlocul unor frământări fără precedent, după lansarea, în urmă cu câteva zile a unor acuzaţii la adresa actualului lider sindical Ioan Marcu. Zvonurile se referă la acuzaţii care vizează posibile infracţiuni financiare despre care preşedintele Sindicatului „Spiru Haret" Turda spune că le va dovedi ca fiind neadevărate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh