18
Joi, Apr
16 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageChiar dacă pentru jurnaliști un om mușcat de câine nu este o știre ci doar un câine mușcat de om, trebuie să semnalăm o situație destul de gravă.

Copii care frecventează cursurile Școlii de Baschet ”Gheorghe Mureșan” stau cu inima cât un purice când traversează curtea Colegiului Tehnic Turda, până la sala de sport unde au loc antrenamentele micuților. Zeci de câini sunt tot timpul în curtea instituției școlare, unii mai agresivi alții mai temători. Situația este aceeași de luni de zile, timp în care cei care au fost atacați de unele patrupede au făcut plângeri unde au putut, fără ecou însă.

Este clar că tot orașul este împânzit de câini fără stăpân, situația fiind practic scăpată de sub control. Poate că elevii mai mari ai colegiului nu se tem de acele animale însă copii care merg la baschet au vârste fragede și adesea vin pe jos la antrenamente. Însă o instituție școlară, mai ales una condusă de un bun gospodar, cum este directorul Doru Mateescu, nu ar trebui să se confrunte cu o astfel de problemă. Ce o să se întâmple când vreun copilaș va fi mușcat? Cine va fi vinovatul?

Nu toți părinții pot să-i ducă cu mașina personală până la intrarea în sală.  Oricum, nici aceia nu sunt mai în siguranță. Dacă adultul nu-i conduce până la intrarea în sală, pot fi mușcați de câinii care dau târcoale intrării.

Surse din cadrul colegiului ne-au mărturisit că directoarea adjunctă este o mare iubitoare de câini și de aceea la acea școală este raiul câinilor. Și mie îmi plac câinii dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă de copii.

Ultimul strigăt de ajutor, din multitudinea referitoare la câinii vagabonzi din oraș, a fost postat pe site-ul primăriei turdene în 22 februarie 2012 și se referă chiar la situația de la Colegiul tehnic. Semnatara sesizării, Cristina Pop, a sintetizat cum nu se poate mai bine: ”Vă rog să faceți ceva cu haita de câini din curtea liceului Chimie 3 Turda Nouă. Avem copii de 7- 12 ani care merg la baschet acolo după orele de școală. Am auzit că au fost și cazuri de copii mușcați de câini și nu s-a luat nici o măsură. În speranța că se rezolvă problema, vă mulțumesc!”. Răspunsul? Niciunul. Dar, de fapt, nu a trecut decât o săptămână de la postarea doamnei până în momentul în care scriu acest articol iar pe site-ul primăriei nu s-a mai dat vreun răspuns la o sesizare din 19 februarie.

În curtea Colegiului Tehnic, zecile de câini de care vorbeam, au făcut și o mizerie de nedescris. În afara fecalelor animalelor de acolo, acestea u împrăștiat gunoaie peste tot, toată curtea din spate, de lângă sala de sport este numai hârtii și mizerii. Toate astea arată indolență și nepăsare. Și e păcat pentru tot ce s-a reușit acolo.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh