28
Ma, Mar
21 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Începand de luni, 21 mai, 4 scoli generale din Turda au imbracat haine rosii si albe in cadrul Saptamanii Elvetiei, un proiect educational ce aduce elevilor din Turda o intreaga tara in scoala lor. Elvetia, prin cultura, civilizatia si traditiile sale, devine astfel familiar elevilor turdeni din scolile “Andrei Saguna”, “Teodor Muresanu”, “Avram Iancu” si “Horea, Closca si Crisan”.

Proiectul “Saptamana Elvetiei” face parte din proiectul national “Lumea in Scoala Ta” organizat de catre AMA-Asociatia pentru Managementul Artelor si ajunge la Turda datorita companiei elvetiene Holcim, care detine capacitate de productie si in Turda si care sarbatoreste in acest an 100 de ani de existenta.

 
De dimineata, Teatrul Municipal din Turda a fost invadat de elevi imbracati in alb-rosu care au participat la deschiderea proiectului si au putut afla o multitudine de informatii despre cultura si civilizatia elvetiana, activitatile continuand ulterior la clase, in cadrul fiecarei scoli. “Ma bucur foarte, foarte mult ca aflam despre Elvetia”, declara o eleva de clasa a VII-a, “unul din visele mele este sa fac drumetii pe ghetari iar Elvetia este cel mai potrivit loc sa fac asta”. Toate cele patru scoli implicate sunt deja ornate iar orele de clasa devin usor-usor adevarate seminarii despre lucrurile care definesc Elvetia.

“Mi-ar placea sa vad aceeasi energie a elevilor nostri si la invatatul propriu-zis”, ne spune usor amuzat directorul uneia dintre scoli, “bine ca invata astfel si sper ca macar punctualitatea si curatenia specifica elvetienilor sa se transfere si lor”, continua interlocutorul.

Turda este deja in asteptarea oaspetilor de seama, intrucat miercuri 23 mai vor vizita scolile participante Excelenta sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei in Romania, si Dl. Markus Wirth, Presedintele Consiliului de Administratie al Holcim Romania. “Ambasadorul este seful
elvetienilor din Romania, nu?” se intreaba un elev de clasa a IV-a, “asta inseamna ca poate sa dea ordin sa ne dea numai ciocolata la scoala, in loc de lapte si corn, nu?”, continua micutul in zambetele asistentei.

Vineri, 25 mai, proiectul culmineaza cu o competitie sportiva, “Jocurile Olimpice din Turda” si cu premierea elevilor remarcati in cadrul proiectului. Proiectul „Elvetia in Scoala ta” face parte din initiativa educationala  organizata de Asociatia pentru Managementul Artelor si a fost initiat in ianuarie 2011. Pana in prezent a ajuns in 21 scoli din tara, in orasele:Galati, Constanta, Calarasi, Ramnicu Valcea, Cluj si continua in Alesd, Turda, Campulung Muscel, Braila, Focsani, Galati, Constanta, Cluj si Timisoara.

Asociatia pentru Managementul Artelor este o asociatie culturala, non-guvernamentala, non-profit,  fondata in anul 2011. Obiectivele asociatiei sunt promovarea multiculturalitatii si stimularea cooperarii internationale in domeniul culturii, crearea de legaturi intre mediul economic si mediul cultural, prin desfasurarea de proiecte comune si derularea de finantari ale proiectelor culturale.


Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 18 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.100 angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro

În 2012, Grupul Holcim sărbătoreşte 100 de ani de putere, performanţă, pasiune şi totodată 15 ani de activitate susţinută în România, cu rezultate notabile în industria construcţiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh