25
Joi, Apr
3 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vineri, 25 mai, s-a incheiat Saptamana Elvetiei in Turda, program educational ce a implicat 4 scoli generale: “Andrei Saguna”, “Teodor Murasanu”, “Avram Iancu” si “Horea, Closca si Crisan”. La finalul unei perioade de cinci zile in care elevii acestor scoli au avut ocazia de a cunoaste si de a experimenta diverse aspecte ale culturii si civilizatiei elvetiene, in care scolile au fost tranformate integral in mini-Elvetii si au arborat culorile alb-rosu, au avut loc

“Jocurile Olimpice din Turda”, o competitie sportiva intre cele 4 scoli precum si premierea elevilor remarcati in cursul saptamanii.

In scandarile si incurajarile a sute de elevi, echipele scolare s-au intrecut la cursa in saci, trasul franghiei, aruncarea mingii medicinale si popularul joc al copilariei “ratele si vanatorii”. Clasamentul final a fost: medalii de bronz pentru scolile “Andrei Saguna” si “Avram Iancu”, medaliile de argint au fost decernate catre echipa de la “Teodor Murasanu” iar medaliile de aur precum si trofeul “Campionii Elvetiei” au fost castigate de catre echipa scolii “Horea, Closca si Crisan”, condusi de catre domnul profesor Eugen Mihet.

Au fost decernate si premiile pentru cele mai reusite desene si eseuri pe tema “Elvetia”, cate 8 elevi din fiecare scoala fiind premiati de catre organizatori.


Cupa de “Cea mai elvetiana scoala din Turda” a fost castigata tot de catre Scoala Generala “Horea, Closca si Crisan”, elevii si cadrele didactice ale acestei scoli fiind cei care au avut cele mai frumoase decoratiuni pe teme elvetiene, precum si cele mai bune activitati extrascolare: piese de teatru, cantece, prezentari, eseuri si desene. Sub conducerea a doi dascali remarcabili, Dl. Director Ionas Miclaus si Dna Director Doina Floriganta, elevii scolii “Horea, Closca si Crisan” au avut o saptamana cu totul deosebita: “Nu vreau ca saptamana asta sa se termine”, ne povesteste o eleva de clasa a VII-a. “Abia asteptam sa incepem programe de parteneriat cu scoli elvetiene, sa ne facem noi prieteni si sa cunoastem Elvetia mult mai de aproape”, continua micuta noastra interlocutoare.

“Experienta din scolile turdene va ramane cu siguranta una dintre cele mai placute vizite ale mele in Romania”, declara Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei in Romania. “Energia lor, deschiderea lor catre a invata lucruri noi si implicarea elevilor si profesorilor din toate cele 4 scoli sunt cu certitudine lucruri pe care le voi povesti colegilor mei de la ambasada si celorlalti elvetieni care traiesc in Romania. Vom initia in perioada imediat urmatoare discutiile cu scoli elvetiene pentru parteneriate, elevii turdeni merita asta cu prisosinta”, incheie oaspetele elvetian.

Dl. Markus Wirth, presedintele Consiliului de Administratie al Holcim Romania, companie co-organizatoare a proiectului alaturi de AMA – Asociatia pentru Managementul Artelor, a declarat: “Desi am peste 7 ani de experienta in Romania, copiii acestei tari nu inceteaza sa ma uimeasca cu pofta lor de a invata si experimenta lucruri noi. Ca urmare a “Saptamanii Elvetiei”, avem o sumedenie de prieteni noi, pe care de altfel ii asteptam cu parintii in cadrul Zilei Portilor Deschise, pe 26 mai”, continua Dl. Wirth.

matei470x150

“Saptamana Elvetiei” continua cu 4 scoli din Campulung Muscel, scolile din Turda asteptand cu nerabdare urmatoarele semestre, cand AMA – Asociatia pentru Managementul Artelor va aduce elevilor “Saptamana Olandei” si “Saptamana Portugaliei.”

Proiectul „Elvetia in Scoala ta” face parte din initiativa educationala  organizata de Asociatia pentru Managementul Artelor si a fost initiat in ianuarie 2011. Pana in prezent a ajuns in 21 scoli din tara, in orasele:Galati, Constanta, Thumbnail imageCalarasi, Ramnicu Valcea, Cluj si continua in Alesd, Turda, Campulung Muscel, Braila, Focsani, Galati, Constanta, Cluj si Timisoara. Asociatia pentru Managementul Artelor este o asociatie culturala, non-guvernamentala, non-profit,  fondata in anul 2011. Obiectivele asociatiei sunt promovarea multiculturalitatii si stimularea cooperarii internationale in domeniul culturii, crearea de legaturi intre mediul economic si mediul cultural, prin desfasurarea de proiecte comune si derularea de finantari ale proiectelor culturale.

Holcim (România) S.A. detine 2 fabrici de ciment în Câmpulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 18 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment în Bucuresti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.100 angajati. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei la www.holcim.ro

În 2012, Grupul Holcim sarbatoreste 100 de ani de putere, performanta, pasiune si totodata 15 ani de activitate sustinuta în România, cu rezultate notabile în industria constructiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare în circa 70 de tari, pe toate continentele.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh