26
Dum, Mar
19 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Pe primul absolvent din zona noastră îl găsim pe poziția a 4-a în persoana elevei Sârbu T. Roxana-Marcela de la Liceul Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, specializarea filologie, care a luat zece pe linie la toate disciplinele la care a susținut examenul de bacalaureat.

De altfel, ea se numără printre cei doar șase absolvenți care au reușit să obțină punctaj maxim și o medie generală 10. Ceilalți cinci sunt de la Liceul Teoretic "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca (trei din primii 6), Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca și , câte unul. În afara acestora, în top 10 pe județ au mai intrat doi elevi ai Liceului Teoretic "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca, unul de la Colegiul Național "George Barițiu" Cluj-Napoca și Colegiul Național ”George Coșbuc” Cluj-Napoca.

Următorul absolvent din zonă, după media de la bacalaureat este găsit pe poziția 17 și, spre mândria dascălilor din acest oraș, este tot din Câmpia Turzii. Iacob A.N.  Gabriela de la , absolventă la zi a specializării ”tehnician în activități economice”, care o obținut media generală 9,86.

Primul absolvent turdean, în funcție de media obținută la Bac este de la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu”, Trifan S.E. Anamaria Alexandra, de la zi, științe sociale, cu media generală 9.85.

În fine, după ce anul trecut a avut trei absolvenți cu media generală 10 la examenul de bacalaureat, Colegiul Național Mihai Viteazu are un prim reprezentant, în acest an, abia pe locul 40 în județ, în persoana  Domniței-Stanca Aruncutean, de la zi, științe sociale, cu media generală 9, 80.

Acest fapt nu împiedică Colegiul Național ”Mihai Viteazu” din Turda să fie din nou în fruntea rezultatelor obținute la bacalaureat, dacă ne referim la instituțiile liceal din afara reședinței de județ, în care clasament este urmat de Liceul Teoretic "Pavel Dan" din Câmpia Turzii. Cele două instituții fruntașe ale noastre au realizat procente de promovabilitate de 94,96 și respectiv 84,71%.

Promovabilitatea județului Cluj în 2011 a fost de 54, 07%, diferența fiind foarte mică față de procentul de promovabilitate înregistrat în acest an, de 54,30 %. Aceasta în timp ce promovabilitatea la nivel naţional este, în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2012, de 43,01%.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, la bacalaureatul din acest an au fost înscrişi 4.366 provin din promoţia 2012. S-au prezentat la examen 4.268 şi au promovat 61,95% dintre ei. Dintre cei respinși la sesiuni anterioare ale examenului de bacalaureat s-au înscris în acest an 1.022 de absolvenți, dintre care au promovat doar 18,87%.

În județul Cluj, 532 de elevi au promovat cu medii între 9 şi 10 inclusiv, 814 au avut medii între 8 şi 9 exclusiv, 782 elevi au obţinut medii între 7 şi 8 exclusiv, iar restul de 690 au terminat cu medii între 6 şi 7 exclusiv.

Pentru cei nemulțumiți de nota afișată, în 9 iulie, între ora 08:00 şi 12:00, vor putea fi depuse contestaţiile iar în perioada 10 -12 iulie acestea vor trebui să fie soluționate pentru ca rezultatele finale să fie afişate în 13 iulie, conform calendarului stabilit la nivel național de Ministerul Educației.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh