20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ore nesfârșite de muncă în fața caietului, cărților și culegerilor de exerciții și probleme de matematică duc la dezvoltarea unei pasiuni pentru științele exacte, mai ales pentru „regina” acestora, matematica.

La Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda există o tradiție în obținerea de performanțe în acest domeniu, multe dintre ele aparținând unei munci de decenii pusă în slujba copiilor din cartierul Oprișani de către profesori de matematică excepționali. Ajunge doar să rostim nume ca Ioan Groza, pentru ca toți turdenii să înțeleagă despre ce vorbim.

Ultimele performanțe la această materie s-au înregistrat anul trecut, când elevii claselor a VIII-a de aici au reușit punctaje relevante la concursul de evaluare națională. Că obținerea de performanțe în cadrul concursurilor de matematică, foarte dificile, continuă la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Turda, stau dovadă ultimele rezultate obținute de cei mai talentați elevi ai săi la concursul național LuminaMath.

       Continuând tradiția, elevii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Turda, îndrumați de profesorii lor, au participat la a XX-a ediție a concursului, care a avut loc în perioada noiembrie 2016. Deși nivelul de dificultate al problemelor propuse a fost unul foarte ridicat, bucuria muncii împlinite nu a întârziat să apară pentru elevii noștri:

-          Saroși Maria Teodora, clasa a IV-a A, premiul I, al doilea punctaj pe județ;

-          Fleșer Ștefania Florina, clasa a IV-a A, mențiune;

-          Purcăraș Annya Maria, clasa a IV-a A, mențiune;

-          Roșa David, clasa a VII-a B, mențiune,

-          Cantor Alexandru, clasa a VIII-a A, premiul III;

LuminaMath este un concurs de matematică la nivel național care a reușit să aducă în prim plan valoarea personală a elevilor, contribuind la dezvoltarea acestora pentru îmbunătățirea cunoștințelor și atingerea unor performanțe deosebite.

Felicitări acestor elevi și le dorim noi succese în dezvoltarea pasiunii lor pentru matematică și performanță, alături de profesorii lor pregătitori, Groza Ioan și Dancso Emilia.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh