20
Mie, Ian
55 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania, aplicația Bright Sky RO se evidențiază ca un instrument digital gratuit, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.politie violenta domestica

 Bright Sky RO a fost lansată în luna mai a acestui an și este acum disponibilă în AppStore și Google Play store în limbile română, engleză și maghiară.

 Aplicația găzduiește mai multe funcții, cum ar fi căutarea celui mai apropiat serviciu de asistență, completarea chestionarului de evaluare a riscului, ghidul de siguranță online și căutarea de informații generale din meniul aplicației (cauzele și consecințele violenței domestice, ordinul de protecție). Totodată, aceasta dispune de o funcție - jurnal care are rolul de a ajuta potențialele victime în strângerea dovezilor necesare documentării abuzului.

 „Bright Sky RO educă populația despre abuz și semnele lui. Prin îndrumare și un ghid cu mijloace concrete, aflăm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze o victimă atunci când se decide să iasă  dintr-o relație abuzivă. Violența de gen este un fenomen distribuit uniform în toate păturile sociale, de aceea, cu ajutorul Poliției Române, dorim să informăm cât mai mulți oameni, fie victime, fie persoane interesate să ofere ajutor victimelor,” a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh