29
Dum, Noi
83 New Articles

banner electoral PNL

 

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de polițiști locali și jandarmi din cadrul Inspectoratului  Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile politie ”Ștefan Cicio Pop”, au acționat în ultimele 24 de ore în scopul combaterii efectelor negative generate de virusul Covid-19 și verificării respectării măsurilor instituite în contextual stării de alertă.

 Astfel, în cadrul activităților desfășurate, peste 420 de forțe au legitimat 3.366 de persoane și au verificat peste 150 de societăți comerciale. 1272 de mijloace de transport persoane au fost controlate, 146 dintre acestea fiind mijloace de transport public în comun.

 Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, a condus la aplicarea unui număr de 223 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.500 de lei.

 Exemplu semnificativ:

 Pe raza municipiului Cluj-Napoca, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat mai multe acțiuni pentru verificarea gradului de respectare a măsurilor stabilite în scopul limitării efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

 Astfel, la data de 17 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 13.30, efectivele angrenate au urmărit responsabilizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție individuală, fiind făcute recomandări în acest sens și luate măsurile legale cu privire la abaterile constatate.

 În acest context, au fost aplicate un total de 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.090 de lei. Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a impus aplicarea unui număr de 56 de sancțiuni din totalul acestora, restul fiind generate de încălcări aduse normelor de circulație rutieră.

 Următoarea etapă, desfășurată în intervalul orar 17.30 – 19.00, a vizat respectarea măsurilor de protecție stabilite în spațiile publice închise și deschise, respectiv centrele comerciale sau mijloacele de transport persoane și stațiile acestora.

 Au fost legitimate 134 de persoane și verificate peste 80 de autovehicule. 

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.940 de lei, 13 fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020, iar 5 pentru abateri ale prevederilor OUG 195/2002 R.

 Totodată, au fost aplicate 2 sancțiuni pentru pentru încălcări ale unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 Cea de-a treia etapă a acțiunii a fost desfășurată în intervalul 23.00 – 01.00, fiind legitimate 100 de persoane și verificate 70 de autovehicule.

 Pentru nerespectarea interdicției de circulație a persoanelor în conformitate cu noile modificări aduse prin HG 935/2020, au fost sancționate 15 persoane.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh