28
Joi, Mar
22 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cursul zilei de ieri, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ştefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi politie jandarmiJudețean Cluj, precum și de poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, au acționat pe raza județului în vederea reducerii la minim a riscului de infectare cu virusul Covid-19 și verificării modului de respectare a măsurilor aplicabile în contextul actual al stării de alertă.

 În cadrul acțiunii au fost angrenate peste 500 de forțe, fiind legitimate 2.400 de persoane și verificate 130 de societăți comerciale.

 Totodată, au fost verificate 195 de mijloace de transport persoane cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus, 97 dintre acestea reprezentând mijloace de transport public în comun.

  Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, a atras aplicarea unui număr de 101 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.500 de lei.

 Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.

 Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

 

***

EXEMPLU:

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, dar şi alături de poliţişti locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, continuă verificările în scopul impunerii respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars-Cov-2 și responsabilizării populaţiei cu privire la necesitatea respectării acestora.

 Astfel, la data de 7 ianuarie a.c., acţiunile desfăşurate au vizat zonele în care se pot crea aglomerări de persoane, respectiv piețe, supermarketuri, parcuri, centre comerciale sau terase, forţele implicate efectuând verificări în intervalul orar 17.00 - 19.00.

 Acţiunile au continuat şi pe timpul nopţii,  în intervalul orar 23.00 - 01.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu.

 Cu ocazia activităţilor desfăşurate, forţele implicate au legitimat 228 de persoane şi au verificat 28 de societăţi comerciale.

 Totodată, au fost controlate aproximativ 120 de autovehicule în trafic.

 Ca urmare a neregulilor constate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, 28 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

 Totodată, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de circulaţie rutieră, iar alte 3 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh