20
Sam, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, dar și alături de polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Cluj-Napoca, au acționat pe raza de competență în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prin verificarea modului de respectare a  măsurilorcontroale stabilite pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19.

 Astfel, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zona centrală a municipiului și pe principalele artere de circulație din oraș, în zona centrelor comerciale și a supermarketurilor, a mijloacele de transport public de persoane și în stațiile alocate acestora.

 Acțiunea s-a desfășurat în două etape, respectiv în intervalele orare 16.30 – 18.30 și 23.00 – 01.00.

 În prima etapă de acțiune au fost verificate în trafic 56 de vehicule, fiind legitimate 105 persoane.

 Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale. Pentru nerespectarea prevederilor specifice stării de alertă, în conformitate cu Legea 55/2020, au fost sancționate 9 persoane.

 Totodată, pentru abaterile aduse normelor de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, iar alte 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 Polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

 În intervalul orar 23.00 – 01.00, obiectivul principal a constat în verificarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație de pe raza de competență.

 Cu aceasta ocazie, au fost oprite pentru control în trafic un număr de 51 de autovehicule și legitimate 69 de persoane.

 În conformitate cu prevederile Legii 55/2020 s-au aplicat 19  sancțiuni, iar pentru nerespectarea normelor de coviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991R, alte 5 sancțiuni.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh