29
Vi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 24 – 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat acțiuni în vederea prevenirii și combaterii activității ilicite din domeniul silvic și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos. politie infractiuni silvice

 În cadrul activităților desfășurate au fost efectuate 7 controale în cadrul unor obiective de interes și au fost verificate 17 mijloace de transport.

 Au fost constatate 3 infracțiuni, respectiv tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, și fals informatic și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 În total, a fost confiscată cantitatea de 39,41 mc material lemnos, în valoare totală de 16.550 lei.

 Totodată, a fost aplicat sechestrul asigurător în cazul a două autovehicule, valoarea bunurilor pentru care s-a aplicat sechestru fiind de 140.000 lei.

 Cu ocazia verificărilor întreprinse de polițiști, a reieșit faptul că la data de 19 februarie a.c., un angajat al unei societăți comerciale având ca obiect de activitate exploatarea silvică, ar fi introdus fără drept, date informatice necorespunzătoare adevărului în aplicația Sumal 2.0., respectiv sistemul informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.

 Astfel, aflându-se pe raza comunei Gilău, acesta ar fi introdus în sistemul informatic diametre, lungimi și un număr de bucăți de arbori, care nu au corespuns cu datele reale ale arborilor aflați efectiv pe semiremorca verificată la aceeași dată.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh