25
Joi, Apr
3 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au acționat în scopul prevenirii evenimentelor rutiere și combaterii încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, de natură a pune în primejdie siguranța participanților la trafic.actiune trafic

 Astfel, în cadrul activităților, polițiștii de ordine publică și cei rutieri au depistat mai mulți conducători auto care au pus în pericol circulația rutieră.

 Față de aceștia sunt efectuate cercetări, fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea vehiculelor fără permis de conducere, conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe sau fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

  

INFRACȚIUNI RUTIERE

  La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism în cartierul Mănăștur.

 Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de polițiști la spital, în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

 De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere, cel în cauză prezentând un permis de conducere fals.

 **

  La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 10.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat un conducător auto în vârstă de 47 de ani, din comuna Viișoara, în timp ce se deplasa pe strada Petru Rareș, din municipiu, deși nu avea dreptul de a conduce autovehicule.

 În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 **

 La data de 1 martie a.c., în jurul orei 00.20, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN1F-E81, în localitatea Baciu, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Sânpaul.

 Testarea cu aparatul etilotest a celui în cauză a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

 Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh