20
Sam, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 20-22 martie a.c. polițiștii rutieri și de ordine publică au constatat o serie de abateri de la normele rutiere. În cadrul activităților derulate pentru prevenirea evenimentelor rutiere și impunerii disciplinei rutiere, au fost depistați conducători auto care consumaseră băuturi alcoolice sau substanțe interpolitie zise, față de aceștia fiind efectuate cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite.

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 23.10, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Turda, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Turda, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Nuferilor, din municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, celui în cauză i-a rezultat o concentrație de peste 0,85 mg/l, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

 

***

 

La data de 21 martie a.c., în jurul orei 01.35, un conducător auto în vârstă de 29 de ani, din comuna Apahida, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, pe strada Beiușului, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a celui în cauză a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

***

 

La aceeași dată, în jurul orei 01.10, un conducător auto de 38 de ani, din comuna Viișoara, a fost depistat de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, care se afla la volanul unui autoturism în localitatea Viișoara, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea persoanei în cauză cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

 

***

 

În cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, la data de 21 martie a.c., în jurul orei 18.50, pe strada 1 Mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej i-au solicitat unui conducător auto în vârstă de 48 de ani, din comuna Cășeiu, testarea cu aparatul etilotest.

Cel în cauză a refuzat atât testarea, cât și recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea monstrelor biologice de sânge. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh