20
Sam, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La data de 27 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării mobile Ștefan Cicio Pop, poliţişti locali, și reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, au continuat activitățile în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.politie sanctiuni

 Peste 640 de forțe au acționat în sistem integrat, fiind controlate zonele aglomerate, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc, de pe raza întregului județ.  

 În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 1.704 persoane și au fost verificate peste 160 de societăți comerciale.

 Totodată, au fost oprite pentru control 118 mijloace de transport persoane, fiind verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19.

 Nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de Coronavirus au condus la aplicarea unui număr de 208 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.700 de lei.

 

Exemple de constatări:

 Hotel și 4 terase nelegale, amendate de Poliție

 Cu ocazia verificărilor efectuate operatorilor economici, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au constatat faptul că, într-un hotel de pe raza municipiul Cluj-Napoca, un grup de 28 de persoane, prezente în incinta hotelului pentru susținerea unui examen, au fost servite cu alimente și băuturi în spațiu închis, fără a fi respectate prevederile legale.

Societatea a fost sancționată contravențional în conformitate cu HG 293/2021, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind totodată dispusă încetarea activității de servire.

 Totodată, au fost identificate 4 societăți comerciale, care desfășurau activități de servire în terase special amenajate cu pereți temporari din plexiglas și acoperiș, contrar prevederilor legale.

 Față de aceștia s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu HG 293/2021.

 

*

 

În jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unei întruniri la care participă aproximativ 60 de persoane.

 Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat organizatorul întrunirii, un bărbat de 28 de ani, din orașul Huedin, care a declarat faptul că a organizat un parastas în urma unui deces în familie.

 Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

 În continuare sunt efectuate verificări în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale față de acestea.

  

*

 

În jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat la locația unor cabane din localitatea Sântioana.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul, care a declarat faptul că a închiriat un număr de 3 cabane unui tânăr de 19 ani, din municipiul Dej.

 

În continuare se desfășoară activități în vederea stabilirii stării de fapt, identificării tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale față de acestea, în conformitate cu Legea 55/2020.

 

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh