20
Sam, Apr
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului comise în segmentul stradal și nu numai, precum și pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și verificarerazie cluj respectării măsurilor sanitare, în acord cu prevederile Legii 55/2020, la data de 25 iunie a.c. a fost organizată o razie la nivelul cartierului Mărăști din municipiul Cluj-Napoca.

 În cadrul activităților desfășurate au  participat polițiștii din cadrul secțiilor de poliție urbană ale Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, precum și polițiști locali din cadrul Direcței de Poliție Locală Cluj-Napoca.

 În intervalul orar 17.00 – 20.00, efectivele angrenate au legitimat 125 de persoane și au verificat 28 de vehicule și 14 operatori economici.

 Urmare a abaterilor săvârșite, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, 13 dintre acestea unor participanți la trafic pentru încălcări aduse normelor de circulație pe drumurile publice. În acest din urmă context, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un permis. 

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni conform Legii 61/1991R, 2 pentru nerespectarea normelor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, iar alte 3 pentru alte abateri aduse actelor normative în vigoare.

 Polițiștii au desfășurat, de asemenea, activități de amprentare și fotografiere.

 În următoarele etape, desfășurate în intervalele orare 20.00 – 21.00 și 23.00 – 01.00, echipele mixte au acționat pe raza întregului municipiu, respectiv în zona parcurilor, a locurilor de joacă, zonelor de agrement, centrelor comerciale și supermarket-urilor, dar și în zonele în care sunt amplasate numeroase restaurante și terase, săli de jocuri de noroc.

 Au fost astfel verificate un număr de 41 de obiective, oprite pentru control în trafic 46 de vehicule, fiind legitimate, în total, 131 de persoane.

 Din totalul de 29 de sancțiuni aplicate, 16 au fost aplicate pe linie rutieră, în conformitate cu OUG 195/2002R. Polițiștii au retras două certificate de înmatriculare.

 Abaterile aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au impus sancționarea a 11 persoane, alte două sancțiuni fiind aplicate în acord cu Legea 55/2020.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh