28
Joi, Mar
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au reținut pentru 24 de ore un tânăr, de 24 de ani, din comuna Băișoara, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.politie uz arma baisoara

În fapt, la data de 10 august a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii l-au depistat pe tânăr în timp ce se deplasa, cu autoturismul, pe DJ 107M, în localitatea Băișoara, fără a deține permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autovehicul.

În timp ce tânărul era condus spre autospecială pentru conducerea la sediul unității de poliție, acesta a încercat să se sustragă măsurii, fugind, însă unul dintre polițiști, după somare, a efectuat două focuri de armă în plan vertical, determinându-l pe cel în cauză să se supună măsurii de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, tânărul fiind depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei miercuri, tânărul a fost prezentat unei instanțe de judecată cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. Iar instanța a decis următoarele: „În temeiul art. 226 alin. 1 şi alin. 2 raportat la art. 223 alin. 1 lit. d ?i alin. 2, art. 202 alin. 1, alin. 3 ?i alin. 4 lit. e Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului SFA, cercetat pentru săvâr?irea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. (1) C.pen. şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare prev. de art. 334 alin. (2) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. şi art. 41 alin. (1) rap. la art. 43 alin. (5) C.pen., pentru o durată de 30 zile, respectiv de la 11.08.2021 până la 09.09.2021, inclusiv. În temeiul art. 275 alin. 6 teza finală C.proc.pen., onorariul avocatului care a acordat asistenţă judiciară din oficiu inculpatului, av. Popescu Andrei din cadrul Baroului Cluj, în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Cluj, respectiv către domnul avocat şi va rămâne în sarcina statului În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11 august 2021, ora 14:30.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh