18
Joi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageZi inedită la Salina Turda, printre sutele de turişti veniţi la tratament şi agrement a apărut un alai vesel de nuntaşi. Mirii au ales un loc special pentru a spune DA în faţa ofiţerului de stare civilă şi pentru că este o premieră, chiar primarul a oficiat căsătoria. Cu mic cu mare nuntaşii au coborât la 80 de metri adâncime până în amfiteatrul gătit în strai de sărbătoare. Un cor i-a însoţit pe miri iar acustica din salină a provocat fiori celor prezenţi. Imediat zeci de turişti s-au alăturat alaiului şi au asistat emoţionaţi la eveniment.

Andreea Horvath şi Ionuţ Negru s-au cunoscut în urmă cu patru ani la Turda şi de atunci au fost nedespărţiţi. Ionuţ s-a stabilit în oraş acum 17 ani. A venit de la Focşani tocmai la Turda şi după ani de muncă, a reuşit să-şi deschidă propriul magazin de mobilă.

Ideea cununiei în salină i-a venit mamei miresei, după o vizită in subteran. Mirii au vrut o locaţie specială şi inedită pentru cununie, aşa că salina a fost locul perfect. Au avut noroc să găsească înţelegere la autorităţi, aşa că, nuntaşii, gătiţi la patru ace au coborât în mină.

Thumbnail imageAlaiul de nuntă a devenit numeros după ce turiştii încântaţi de idee s-au alăturat fericitului cuplu.

Printre turiştii care au luat parte la fericitul eveniment, a fost şi un cuplu de englezi, unul dintre ei ne-a spus urmtoarele: “A fost o mare supriză pentru noi, pentru că am venit în vizită din Anglia şi nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Aici jos e un loc frumos şi un loc frumos pentru o zi de neuitat”.

Un alt turist spune: “E ceva deosebit, eu la vârsta mea înaintată nu am văzut aşa ceva. E ceva emoţionant, ceva care te mişcă.”

“În momentul în care am călcat în acest amfiteatru, ştiind că este nunta ficei mele în acest an, m-a străpuns un sentiment de mamă care îşi doreşte pentru copilul lui să fie ceva deosebit şi am simţit că acesta va fi locul unde va fi oficializată cununia ficei mele şi aşa a fost. Sunt foarte fericită şi pentru că a fost prima cununie oficializată în salina”, spune Liana Horvath, mama miresei.

Vizibil emoţionaţii, mirii au reuşit cu greu sa spună câteva cuvinte.

“Tocami de aceea ne-am hotărât să spunem DA în salină, ca să ne păstrăm şi noi dragostea la fel cum s-a păstrat acest loc impresionant.

Pentru mire ca şi mire a fost minunat, unic. Este un bun început, sperăm să fim fericiţi în continuare şi să fie bine”, au declarat Andreea şi Ionuţ Negru.

Thumbnail imageOdată spartă gheaţa şi alte cupluri sunt aşteptate să spună DA la peste 80 de metri adâncime.

Primarul municipoului Turda, Tudor Ştefănie ne-a declarat: “ De data aceasta am încercat ceea ce nimeni nu a mai reuşit, să oficiem căsătoriile aici, în acest monument turistic de mare importanţă. Este pentru prima dată când se întâmplă un asemenea eveniment într-o salină din ţară, din câte ştiu eu. Salina Turda iată că oferă multe posibilităţi, dacă cei din ţară doresc să fie oficiaţi în acest mediu turistic, noi suntem dispuşi să fim prezenţi dacă ne solicită”.

În acorduri de taragot şi acordeon, nuntaşii au ciocnit un pahar de şampanie în faţa salinei, apoi au plecat mai departe spre biserică, urările de Casă de Piatră au curs din toate părţile, de la nuntaşi până la simpli turşiti.

Pin It