25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prima întâlnire din dubla cu suedezii de la ALINGSAS a fost tranșată de turdenii de la Potaissa Turda, in extremis, cu scorul de 31-30, după ce la pauză magnificii conduceau cu 15-11.

Astfel că, totul urmează să se decidă în Suedia,  returul fiind programat duminică, 20 februarie, pe arena Estrad Alingsås.

În partida de la  Turda au marcat: Ghiță (10), Szoke (5), Cîntec (4), Dragas și Dumitriu (3), Thalmaier și Ghivil (câte două), iar Talas și Lazăr câte un gol.

Cel mai bun marcator al suedezilor a fost danezul Mathias Pedersen, care a reușit să marcheze 8 goluri, urmat de  Rasmus Torbjörnsson cu 6 reușite. Ceilalți marcatori au fost Christoffer Thor 4, Jesper Filén și Joshua Mesias Wästerlund, câte 3, Jacob Lundahl și Fredrik Hellgren, câte două 2, iar Hjalmar Macfie și Mathias Møller și-au trecut în cont câte o reușită pe terenul din sala Gheorghe Barițiu din Turda.

Doi handbaliști de la Turda au fost eliminați câte două minute, însă suedezii au avut 5 eliminări de câte două minute și un cartonaș roșu. În ceea ce privește evoluția portarilor, George Șelaru a avut un procentaj de reușită a intervențiilor de  30 %, apărând 11 din cele 37 șuturi trase la  poarta sa, iar Richard Freiwald, care a apărat 2 șuturi din 6, un procentaj de 33%. De remarcat că acesta din urmă a reușit cele două parări la aceeași fază, din lovitură de la 7 m! Portarii suedezi au avut următoarele evoluții: Rickard Frisk 18/47 = 38%, Emil Holmberg Schatzl 0/2 = 0%

Prima repriză a fost condusă de la un capăt la altul de formația turdeană, iar la începutul celei de-a doua reprize, avansul Potaissei a fost chiar și de 6 goluri.

Cu toate acestea, suedezii au reușit o apărare mult mai solidă în partea a doua a jocului, reușind chiar s egaleze scorul consemnat pe tabela de marcaj.

Astfel că turdenii reușesc o victorie in extremis, la un singur gol diferență, dar suficient pentru a menține intactă pentru turdeni și opțiunea meciului egal în deplasare.

Încă cu siguranță că tehnicianul Horațiu Gal, cunoscând stilul solid al echipelor nordice, nu va merge la egal ci va încerca să obțină victoria și în Suedia.

Dubla manșă cu suedezii de la Alingsas Handbal Klub se dispută în optimile Cupei EHF la handbal masculin, ediția 2021-2022.

 

Declarații la finalul partidei de la Turda, consemnate de pagina de facebook a AHC POTAISSA TURDA:

 

„Ne așteptam să fie un meci echilibrat. Totuși, am făcut o prima repriză bună, un început de repriză a doua în care ne-am distanțat la șase goluri. După, care a fost un declic, ceva s-a întâmplat și nu am reușit să ne menținem concentrarea la nivelul de până atunci.

Pe parcursul jocului au fost 12 pase greșite, ceea ce spune totul. Nu neapărat sunt jucătorii noștri de vină. Se vede stilul nordic, un stil în mare viteză, pe ambele faze.

E o victorie pe care o merităm, dar calificarea nu e tranșată. Ne vom pregăti foarte bine săptămâna asta. Sper să fim toți sănătoși și vom aborda meciul din Suedia la maxim” – Horațiu Gal

 

„A fost un meci greu pentru noi, Turda e o echipă extrem de puternică. Noi nu avem capacitatea Turzii din punct de vedere fizic. Am avut mari probleme defensive în prima repriză, dar în partea a doua ne-am revenit și să avem câteva contraatacuri și să echilibrăm jocul.

Am pierdut, dar a fost un joc în deplasare și cred ca e bine cum a ieșit pentru noi.

Atmosfera din sală a fost superbă, acesta e handbalul. Fanii au fost superbi și cred că a fost un meci frumos pentru public, cu multe contraatacuri.” – Dennis Sandberg

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh