17
Lun, Ian
50 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Un grup de elevi reprezentand Scoala ,,Teodor Murasanu" Turda condusi de profesorul Alexandru Ignat s-au deplasat la Cluj Napoca pentru a participa la Campionatul Judetean de Fotbal Unificat.

Competiţia se inscrie in proiectul Sporturi Unificate pentru Tineret, proiect finantat de catre Uniunea Europeana,


Vodafone Group Foundation si UEFA. Acest proiect este implementat in perioada 1 februarie 2009- 31 martie 2011 in 10 tari din Uniunea Europeana, printre care se numara si Romania. In tara noatra proiectul isi propune formarea a 30 de echipe unificate (in care joaca copii si tineri cu si fara dizabilitati): 15 de fotbal si 15 de baschet. La competitia de Fotbal Unificat au participat 9 echipe din Cluj-Napoca si 

Turda de la: Scoala Traian Darjan, Liceul Teoretic Eugen Pora, Scoala Ioan Bob, Scoala Speciala CRDEII, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, Scoala Alexandru Vaida Voevod, Scoala Teodor Murasanu din Turda .

Scopul acestui Campionat este, dupa cum spune reprezentanta din acest an a Fundatiei Special Olympics, Roxana Ossian, ,, să ofere persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a competitiilor sportive. Sportivii Special Olympics au astfel ocazia de a deveni membri activi ai familiei si comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate si incredere in sine.''As adauga eu scopul este si acela de a arata elevilor din scolile de masa ca in sport nu exista mari deosebiri intre copii.Multi elevi din scolile de masa au fost mirati cat de bine joaca fotbal si cat de disciplinati sunt elevii cu CES.S-au legat prietenii intre participanti fara sa se mai simta diferenta intre elevi.Toata actiunea a fost bine organizata si precis si-a atins scopul.Merita felicitari atat coordonatorii cat si participantii,elevi si cadre didactice.
Acest Campionat de fotbal unificat a fost organizat de Fundatia Special Olimpics si a fost coordonat fThumbnail imageoarte bine de director prof. Gabriel Vatca de la CRDEII din Cluj-Napoca si prof. Vasile Popa de la Scoala,,Al. V. Voevod'' Thumbnail imageCluj Napoca.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh