20
Sam, Apr
19 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageÎn cadrul ședinței extraordinare din 3 aprilie, coaliția consilierilor PSD-PNL-PC-PP DD au eșuat în încercarea de a majora capitalul social de la două dintre societățile subordonate Consiliului Local din Turda. Este vorba de Domeniul Public, pentru care consilierii de la putere întocmiseră un proiect de hotărâre care viza majorarea capitalului social al


acestei societăți cu suma de 1 milion de lei, aferent exercițiului financiar 2013, și respectiv Turda Salina Durgău, unde se dorea majorarea cu un milion patru sute de mii de lei a capitalului social de la această societate.

Proiectul de hotărâre referitor la majorarea de capital de la SC Domeniul Public Turda a fost inițiat în urma solicitării scrise venite din partea societății, un document semnat de noul director Adrian Sălăgean și contabilul șef Liviu Cernea. Acolo se arată că suma solicitată este necesară pentru rambursarea creditului contractat la Nextebank Turda, un credit scadent la data de 19 aprilie, în sumă de 228 586 lei și reîntregirea capitalului circulant cu suma de 771 414 lei. ”Suma de 771 414 lei este necesară pentru plata obligațiilor restante la furnizorii de materii prime și materiale și reluarea activității de producție”, se mai arată în solicitarea către Consiliul Local.

Turda Salina Durgău a solicitat, prin noul director general, Vasile Nemeș, majorarea capitalului social cu suma de 1 400 000 lei ”într-o primă etapă”. Și aceasta pentru că ”în baza impozitului pe profit lăsat de către AGA la dispoziția societății a fost lansat programul investițional pentru Hotelul Potaissa și Centrul SPA iar finalizarea acestei investiții este condiționată de reîntoarcerea acestor sume la destinația lor inițială”, cel puțin așa se susține în documentul înaintat de societate Consiliului Local.

Ambele proiecte de hotărâre au fost respinse, din cauze care se vor perpetua și pe viitor. La proiectul referitor la majorarea capitalului social de la Turda Salina Durgău viceprimarul Lucian Nemeș va trebui să se abțină atât timp cât tatăl său va fi director general la această societate, la fel trebuind să procedeze consilierul local PNL, Cristian Felezeu, al cărui tată este membru al CA de la aceeași societate. În ceea ce privește situația de la SC Domeniul Public Turda SA, situația este similară, doar că acolo protagoniști sunt Nicola Roș, care trebuie să se abțină pentru că tatăl său, Nicolae Roș sr. este membru al Consiliului de Administrație, și consilierul PP DD, Lucian Varo, a cărui soție este și ea membră a CA de la SC DPT Turda.

Pin It