09
Joi, Iul
69 New Articles

Politic
Typography

Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, nu ratează nici o ocazie să atace tot ce are sigla PSD, în cazul de față Guvernul României, pe care îl acuză, nici mai mult, nici mai puțin că sabotează paunel tise presedinte cj clujdezvoltarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj!

Asta după ce instanța de judecată a dat câștig de cauză Direcției Agricole Cluj, într-o dispută legată de un teren cuprins în dezvoltarea aeroportului clujean.

Atacul lui Tișe la adresa Guvernului României nu este singular, el având mai multe dispute care depășesc, adeseori limitele bunului simți și frizează ridicolul, cu prefectul județului sau alte instituții subordonate actualului guvern. Exact cum făcea Emil Boc în perioada 2002-2004, când s-a remarcat ca lider al opoziției.

Printr-un comunicat de presă primit de la Consiliul Județean Cluj, instituție condusă de Păunel Tișe, suntem anunțați că „Președintele Consiliului Județean Cluj cere Guvernului României să nu mai saboteze dezvoltarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj”: În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, 29 februarie 2019, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a cerut Prim-ministrului României să dispună Ministerului Agriculturii stoparea tuturor demersurilor prin care acesta, prin Direcția Agricolă Cluj, sabotează proiectele de dezvoltare a Aeroportului clujean și, implicit, dezvoltarea județului Cluj și a întregii regiuni”, se arată în comunicat.

Solicitarea a fost formulată în contextul în care, în 25 ianuarie a.c., instanța de judecată a dat câștig de cauză, pe fond, Direcției Agricole Cluj, în procesul prin care aceasta a revendicat proprietatea unui teren cu suprafața de 11.902 mp din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj. Această decizie vine în contextul în care terenul în cauză este parte a planului de dezvoltare a aeroportului. „Așadar, blocajul este clar, voit și injust”, spune Păunel Tișe, care mai acuză: Pentru a avea câștig de cauză, Direcția pentru Agricultură a județului Cluj s-a folosit de o serie de acte vechi de peste șaizeci de ani. Inițial, Direcția Agricolă a susținut că nu intenționează în niciun fel deposedarea Consiliului Județean și a Aeroportului de acest teren, dorind o simplă clarificare a inventarului propriu. Totuși, realitățile recente au arătat reaua-credință a ministerului, acesta mergând mai departe în demersul său de preluare a terenului, în condițiile în care se cunoaște cu certitudine faptul că nu îl va putea folosi, terenul aflându-se într-un perimetru supus regulilor stricte de securitate în conformitate cu normele de siguranță aeroportuară”.

Tișe anunță că nu va renunța să lupte pentru obținerea terenului respectiv și construirea terminalului cargo care ar avea o importanță deosebită în dezvoltarea județului Cluj: „Practic, prin acțiunile întreprinse, Ministerul Agriculturii sabotează proiectele județului Cluj și dezvoltarea Aeroportului, deposedând județul de un teren pe care Consiliul Județean intenționează construirea unui terminal cargo menit să răspundă necesităților de dezvoltare a aerogării clujene.

În acest context, președintele Consiliului Județean Cluj a precizat că forul administrativ județean nu va renunța să lupte pentru terenul respectiv și că va face, în continuare,  tot ceea ce se va impune pentru ca acesta să rămână în domeniul public al județului. Astfel, dacă procesul va fi pierdut definitiv, președintele Consiliului Județean va întreprinde demersurile necesare pentru promovarea unei hotărâri de guvern prin care Guvernul să restituie acest teren județului Cluj, în beneficiul clujenilor și al locuitorilor întregii regiuni deservite de aeroport”, se mai arată în comunicatul primit de la Biroul de presă al CJ Cluj.

Practic, acțiunea lui Tișe arată că acesta nu are niciun fel de respect pentru lege, că nu-i pasă de hotărârea unei instanțe de judecată ci  doar de țelurile sale aducătoare de voturi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh