28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rezoluția organizațiilor PNL din Regiunea de Nord-Vestbuda pnl

Cluj-Napoca, 2 februarie 2019

 

Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduți pentru dezvoltarea României. În această perioadă nu s-a înregistrat nicio măsură semnificativă care să demonstreze o direcție coerentă din punct de vedere economic, social, al infrastructurii sanitare sau de transport. Mai mult, s-a resimțit o stagnare în implementarea politicilor regionale, atât de necesare în vederea creșterii calității vieții cetățenilor. Perioada 2017-2018 a însemnat și blocarea proiectelor de investiții, ratându-se folosirea fondurilor naționale sau a celor europene pentru modernizarea României.

Sub Guvernarea PSD-ALDE, administrația publică locală a suferit cele mai multe agresiuni de la nivel central, începând cu elaborarea bugetelor naționale, continuând cu execuția acestora, stabilirea criteriilor și a mecanismelor de echilibrare a bugetelor sau a reglementărilor pentru reducerea birocrației.

Mai mult, Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unitățile administrativ teritoriale astfel că, fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale, acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să le poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală și cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităților locale și primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanțarea proiectelor cu scopul creșterii calității vieții cetățenilor.

Coaliția PSD-ALDE lasă, practic, fără bani administrația publică locală și, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor. Mai mult, proiectele regionale de investiții au fost complet uitate de PSD-ALDE care, în campania electorală și în programul de guvernare, și-au asumat construirea de spitale regionale, autostrăzi, centuri metropolitane, modernizarea infrastructurii aeroportuare și de căi ferate. Toate aceste investiții beneficiază și de fonduri aprobate de Comisia Europeană însă, din cauza incompetenței actualei Guvernări, România este pe punctul de a pierde fondurile europene aferente actualului exercițiu financiar 2014-2020.

 

         Prin prezenta rezoluție, Organizațiile Partidului Național Liberal din Regiunea de Nord-Vest, reprezentate de județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, solicită Guvernului PSD-ALDE să nu își mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetățeni din această regiune și să prioritizeze și să bugeteze, în regim de urgență, următoarele obiective:                                                 

  1. Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj
  2. Finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania
  3. Dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de

Nord-Vest

  1. Susținerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj
  2. Finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor

Trans Regio din regiunea de Nord-Vest

  1. Realizarea Autostrăzii Nordului     Suceava – Bistrița – Cluj – Maramureș - Satu Mare
  2. Realizarea autostrăzii Via Carpathia, secțiunea care traversează Satu Mare-Bihor
  3. Electrificarea și modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea - Episcopia Bihor
  4. Modernizarea căii ferate Satu – Mare – Baia Mare – Cluj
  5. Modernizarea căii ferate Bistrița - Cluj
  6. Extinderea și modernizarea aeroporturilor din Regiunea de

Nord-Vest

  1. Construirea de domenii schiabile în regiunea de Nord-Vest

 

Partidul Național Liberal a demonstrat că este singura forță politică din România, capabilă să asigure dezvoltare și o calitate ridicată a vieții cetățenilor. Noi suntem partidul care am demonstrat că respectăm românii prin fapte și nu prin vorbe.

Guvernările de dreapta și administrațiile de dreapta au generat și generează bunăstare în România. Noi suntem cei care cunoaștem importanța fondurilor europene în dezvoltarea țării și tot noi suntem cei care știm să le și folosim.

De aceea, angajamentul nostru pentru cetățenii din Regiunea de Nord-Vest este acela de a include în programul de Guvernare al PNL toate proiectele strategice menționate mai sus și care considerăm că trebuie realizate cu prioritate în scopul dezvoltării Regiunii de Nord-Vest și a României.

 

Semnează în numele delegaților reprezentând organizațiile județene:

 

Domnul Daniel Buda - Președintele PNL Cluj

 

Domnul Ilie Bolojan - Președintele PNL Bihor

 

Domnul Ioan Turc - Președinte PNL Bistrița-Năsăud

 

Domnul Ionel Bogdan - Președinte PNL Maramureș

 

Domnul Adrian Albu - Președinte PNL Satu Mare

 

Domnul Lucian Bode - Președinte PNL Sălaj

 

Foto - PNL Cluj

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh