18
Joi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul turdean Cristina Burciu a primit răspunsul la interpelarea adresată ministrului Petru Daea, titularul portofoliului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a avut ca obiect prezentarea măsurilor deputat cristina burciupentru sprijinirea sectorului pomicol, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj.

În demersul său, parlamentarul PSD a amintit că termenul de depunere al proiectelor pentru submăsura 16.1a „Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse în sectorul pomicol” a fost prelungit, din cauza complexității acestora. Ministrul Agriculturii a răspuns că în cadrul acestei submăsuri au fost depuse în etapa I de evaluare şi selecţie a Cererilor de Exprimare a Interesului (CEI) un număr de 73 de CEI, din care 10 au fost depuse de parteneriate care includ şi membri din judeţul Cluj. „Dintre acestea, a arătat Daea, au fost selectate pentru participarea în etapa II, 17 cereri, dintre care trei din judeţul Cluj”.

Ministrul Agriculturii i-a mai transmis Cristinei Burciu că obiectivul acestei submăsuri este de a contribui la promovarea inovării şi cooperării în sectorul pomicol, prin sprijinirea înfiinţării şi funcţionării Grupurilor Operaţionale (GO) pentru a realiza, în comun, un proiect de dezvoltare-inovare nou, prin care să se abordeze anumite probleme specifice şi să se valorifice oportunităţile existente în sectoarele agricol sau agro-alimentar.

„Beneficiarii acestei submăsuri sunt grupurile operaţionale, fără statut juridic, constituite din minim un partener care are ca activitate principală procesarea/comercializarea fructelor din sectorul pomicol sau producţia de ambalaje şi alte produse destinate sectorului ca domeniu principal de activitate, în concordanţă cu tema proiectului şi cel puţin un fermier/un grup de producători/o cooperativă/altă formă de asociere în agricultură din sectorul pomicol. De asemenea, în funcţie de obiectivele proiectului, în cadrul parteneriatului pot fi incluşi şi alţi actori relevanţi (universităţi, consultanţi, autorităţi locale, Gal-uri etc.)”, a concluzionat ministrul Petru Daea, în documentul trimis deputatului PSD Cluj Cristina Burciu.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 1 august 2019

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh