28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Fost președinte PSD Cluj, Remus Lăpușan (în centrul fotografiei), a trecut, după 26 de ani, la Pro România, dându-și demisia, totodată din funcția de consilier local, în care a ajuns pe listele fostului său partid.psd cluj

Deși a făcut acest lucru prin înscrisul înregistrat la Consiliului Județean Cluj cu nr. 36410 din 09.10.2019, abia în ședința acestui for din 30 octombrie postul lui va fi declarat vacant, iar PSD Cluj poate indica un alt ocupant al postului de consilier județean de pe LISTA DE CANDIDAȚI pentru alegerea CONSILIULUI JUDEŢEAN, județul CLUJ, din data de 5 iunie 2016, din cei de la poziția 22 în jos:

  1. Itu Cornel
  2. Lăpuşan Remus- Gabriel
  3. Cuibus  Valentin Claudiu
  4. Sălătioan Vasile
  5. Chiorean Laura Elena
  6. Matei Cristian
  7. Popovici Alin
  8. Oprea Laurenţiu
  9. Mătuşan Vladimir
  10. Ilea Vasile
  11. Fărgaciu Călin Stelian
  12. Pop Petre
  13. Nati Ariton
  14. Bota Ioan
  15. Vitan Alexandru
  16. Ivan Ilarie
  17. Szabo Ibolya
  18. Luca Viorel
  19. Cherecheş Aurel Ioan
  20. Pojar Adina Gabriela
  21. Nicula Daniela Carmen

-------------------------------------------

  1. Zanc Gavril
  2. Pasc Daniela
  3. Torpenyi Francisc Albert
  4. Lupaş Mirela
  5. Bacso Szidonia Ildiko
  6. Isvoranu Ana
  7. Pop Simina Mariana
  8. Cozea Alina Loredana
  9. Roman  Marius Daniel
  10. Şipoş     Simina
  11. Lup Dragoş
  12. David Lică Gabriel
  13. Pui Iacob
  14. Corda    Andreea Roxana
  15. Şaitiş Ciprian Aurel
  16. Brehar  Raluca
  17. Oprea Augustin
  18. Uifălean Paul Rareş
  19. Trânc Viorel
  20. Gherman Maria Gabriela
  21. Faur Valentina Gabriela
  22. Şerban  Roxana
  23. Cremene Marinela Nicoleta
  24. Burz Florentin
  25. Hudrea Cristina Maria
  26. Păunescu Florin Ioan

 

Pe 1 octombrie, Remus Lăpușan publica un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care făcea publică trecerea sa la Pro România, partidul lui Victor Ponta. O redăm mai jos:

 

„Stimați clujeni,

În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi, pentru liderii și intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, pentru tradiția social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali.

Am avut speranța, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democrație de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere.

Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj.

Stânga trebuie reprezentată în Cluj și îi invit pe toți cei care sunt animați de valorile social-democrate să intre în proiectul PRO România Cluj și să fie pro comunitate, pro bun simț, pro expertiză profesională și pro Europa”.

 

Remus Lăpușan

 

Prin plecarea lui Lăpușan din PSD Cluj și Consiliul Județean se încheie o epocă în care social democrații clujeni au suferit, la alegeri, sub conducerea lui Lăpușan înfrângeri după înfrângeri.

 /

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh