25
Joi, Apr
6 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Partidul Național Liberal Turda are un nou sediu. Vechiul sediu, de pe strada Libertății, a fost retrocedat de o instanță de judecată, astfel că el va fi evacuat. nou sediu pentru pnl

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu local, aleșii au aprobat atribuirea in regim de închiriere a unui spațiu cu destinația de sediu partid politic, situat administrativ in Turda, str. Republicii nr.38, ap.6, către filiala locală a Partidului National Liberal.

Este vorba de fostul sediu al Partidului Democrat Liberal, partid care a fuzionat cu PNL, în anul 2014.

Sediul alocat liberalilor este situat lângă gangul de intrare la fostul Cinematograf de vară.

Termenul de închiriere este de 1 an, cu posibilitatea prelungirii anuale, prin act adițional și are o suprafață de 34,40 mp, situat administrativ in Turda, str. Republicii nr.38, ap.6,catre Partidul National Liberal-Filiala Turda.

Termenul de închiriere este de 1 an, cu posibilitatea prelungirii anuale, prin act adițional.

Tariful de închiriere este 0,22 lei per metru pătrat pe lună, pentru activitatea de bază și 0.08 lei per metru pătrat pe lună, pentru dependințe.

Președintele interimar al acestei formațiuni politice, consilierul local Lucian Cordiș, ne-a declarat că se lucrează la renovarea sediului, urmând ca până la sfârșitul lunii, acesta să devină funcțional.

Fostul sediul al PNL, cel din str. Libertății nr. 8, era de două ori mai mare, cu o suprafață totala de 76,69 mp.

----------------------

Citește și 

Exclusiv: Ștefănie și ai lui evacuați cu jandarmii și executorul judecătoresc

----------------------- 

Dar iată, pentru cei interesați, istoria acestei schimbări de sediu pentru partidul pe care, ultimele alegeri, îl afirmă ca fiind cea mai importantă formațiune politică la Turda.

Prin Sentința civila nr. 150/22.03.2018 pronunțată de către Tribunalul Cluj în dosarul civil nr.5026/117/2015, rămasă definitivă prin Decizia civilă nr.46/A/2019 din data de 14.03.2019 a Curți de Apel Cluj, s-a dispus acordarea în compensare, în baza Legii nr. 10/2001, în favoarea unor persoane fizice, a imobilului cu destinația de sediu partid, situat în Turda, str. Libertății nr. 8, ap.33, deținut de către Partidul Național Liberal - Filiala Turda cu contractul de închiriere nr.27136/17.12.2018.

În acest sens a fost emisă Dispoziția Primarului nr. 1147/01.11.2019 privind acordarea în compensare, în favoarea persoanelor îndreptățite, a imobilului menționat, contractul de închiriere încheiat între Municipiul Turda și Partidul National Liberal - Filiala Turda fiind reziliat.

Prin cererea adresată instituției, PNL - Filiala Turda a solicitat acordarea, în regim de închiriere, a unui alt spațiu cu destinație de sediu de partid, iar în urma verificărilor efectuate a fost identificat ca fiind liber spațiul situat administrativ în Turda, str. Republicii nr. 38, ap. 6, înscris în CF nr. 52071-CI Turda, imobil aparținând domeniului public al municipiului Turda.

Conform art. 26 din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, „(l) Autoritățile administrației publice centrale și locale pot asigura spatii pentru sediile centrale și locale ale partidelor politice, precum și terenurile aferente, la cererea motivată a acestora. (2) Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ-teritorială”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh