28
Joi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

USR nu acordă prea mult credit zonei Turda-Câmpia Turzii. Cel puțin când vine vorba de candidații partidului pentru funcțiile de consilieri județeni. Pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Cluj la alegerile din acest an și-a găsit loc un singur turdean și nimeni din Câmpia Turzii. Turdeanul cuprins pe lista candidaților la CJ Cluj, se află doar Ciprian Rigman (foto, al doilea din stânga), președintele filialei Turda a USR.ciprian rigman usr turda

Nici la alegerile parlamentare din 2016 simpatizanții USR nu au avut pe cine să aleagă dintre concetățenii lor, candidații Daniel Doboș și Andrei Suciu fiind pe locuri neeligibile, nu pe cele fruntașe. Nici locul 7, ocupat de profesorul Ciprian Rigman nu pare a fi loc eligibil, un astfel de scor electoral, care să permită intrarea a șapte consilieri județeni a fost obținut doar de partidele mari din zonă, cum ar fi PNL, PSD, iar în trecut, de PD sau PD-L.

Faptul că Rigman este al șaptelea pe listă, arată cât de slabă este organizația USR Turda, lista candidaților întocmindu-se în ordinea numărului de voturi obținute în competiția internă.

Faptul că Ciprian Rigman este vârful de lance al USR Turda pentru județul Cluj arată, de fapt, că până la „cooptarea” sa din rândurile PNL Turda de unde acesta a plecat în urmă mai mult de un an, USR Turda nu avea pe cine să pună pe lista de candidați județeni. Dacă USR Turda s-ar fi bazat, cu adevărat, pe Andrei Suciu, cel pe care l interesează, se pare, doar scaunul de primar de la Turda, l-ar fi impus și pe lista de candidați județeni, pentru a aduce voturi partidului și, implicit, mai multe funcții de consilieri județeni obșinute. Situația este și mai tristă pentru USR cu cât propune alegătorilor turdeni și din județul Cluj, doar politicieni „traseiști”, conform propriilor lor accepțiuni, atât Rigman cât și Suciu plecând de la Partidul Național Liberal la USR. Acesta din urmă, mai mult, după ce nu a obținut votul românilor pentru funcția de deputat pentru care a candidat pe lista USR, și-a dat demisia din acest partid. Apoi s-a întors, pentru că visează să ajungă primar, iar ca și independent „s-a fript” în 2016. Despre acest episod există și o teorie interesantă, pe care o puteți citi aici: https://turdanews.net/articole/investigatie/63050-t9-usr-turda-o-adunatura-de-frustrati-cum-si-au-atacat-colegii-de-la-cluj-la-alegerile-parlamentare-din-2016.html

Situarea candidatului turdean pe o poziție considerată neeligibilă se va răsfrânge, cu siguranță, asupra rezultatului alegerilor pentru Consiliul Județean. Turdenii și cei din Câmpia Turzii vor vota, așa se întâmplă de obicei, lista partidului care oferă locuri eligibile unuia sau mai multor candidați din aceste orașe.

Cât despre absența unui candidat din Câmpia Turzii pe lista USR la Consiliul Județean, acesta fiind al treilea oraș al județului ca mărime, arată că, practic, importanța USR Câmpia Turzii pentru USR Cluj este... nulă!

Iată informațiile pe acest subiect, prezentate de USR Cluj: „În data de 2 februarie 2020, Filiala USR Cluj a organizat Conferința Județeană în cadrul căreia au fost aleși candidații USR pentru funcțiile de consilieri județeni precum și pentru cea de președinte al Consiliului Județean Cluj, care vor participa la alegerile locale din iunie 2020.  

Cu această ocazie, a fost desemnat candidat din partea USR la președinția Consiliului Județean Cătălin Sălăgean. 

 Pe lista consilierilor județeni care vor intra în competiția electorală din iunie 2020 sunt, în ordinea voturilor obținute în competiția internă:  Ovidiu Răzvan NistorElena MuscăRadu MolnarCătălin SălăgeanMihai Adrian VădanSimona BocicaCiprian RigmanRaluca HărăgușSorin TerinteAlexandrina Hărănguș.  

Alegerile din cadrul Conferinței Județene au reprezentat punctul culminant al procesului electoral intern, bazat pe depunerea de proiecte de candidatură și dezbateri care au permis membrilor USR să stabilească exclusiv pe baza criteriilor meritocratice cei mai buni candidați la funcțiile publice de la nivelul Județului Cluj. 

Lista finală a candidaților, care vor participa la alegerile locale din iunie 2020 din partea Alianței USR PLUS, va fi stabilită în perioada următoare”, se arată în comunicatul de presă primit de la USR Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh