24
Ma, Noi
61 New Articles

banner electoral PNL

 

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Convenția Anuală care a avut loc la Palatul Parlamentului, Victor Ponta , Președintele Pro România a prezentat Manifestul pentru România cu cele 10 directive pentru care PRO ROMANIA se va lupta ca în mandatul 2020 - 2024 să fie implementate .
1 PROFESIONIȘTI noi în POLITICA : PRO ROMANIA pregătește o echipă tânără de profesioniști capabili să implementeze eficient și să respecte toate angajamentele față de România.pro romania
2 FISCALITATE: Schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferențiată progresivă a salariilor și pensiilor mari , proprietăților și capitalurilor , în paralel cu reducerea taxării muncii și deductibilitatea cheltuielilor cu sănătatea și educația .
3 REFORMA ADMINISTRATIVĂ : Reducerea radicală a cheltuielilor cu administrația publică până în anul 2024 , prin renunțarea la un sistem învechit, birocratic, politizat și clientelizat, prin digitalizarea sistemului administrativ . Reducerea numărului de județe de la 41 la 15 . Reducerea nr de unități administrativ teritoriale de la 3300 la maximum 1500 pe criteriile numărului populației și al organizării teritoriale . Reducerea nr de Parlamentari la 300 , 200 de Deputați și 100 de Senatori . Mandate de 5 ani pentru toate funcțiile alese .
4 PENSII și SALARII : Înghețarea până în 2024 a pensiilor și salariilor foarte mari ( peste 10 000 Ron ) și creșterea celor mici . Prin renunțarea la indexarea proporțională și indexarea lor invers proporțională cu valoarea acestora până la un raport de 1 la 5 între cea mai mare pensie / salariu și cea mai mică .
Introducerea Salariului Minim European . SME
5 Sănătate și Educație : PRO ROMANIA susține că priorități naționale, Sănătatea și educația - Sub forma serviciilor publice și că sistemele private trebuie încurajate și stimulate , dar nu cu bani publici - din asigurări private și componentă publică atunci când sistemul public nu are capacitatea . Susținem o Strategie Sectorială pentru asigurarea unui acces mai bun la educație și servicii medicale în mediul rural și urban mic .
6 AGRICULTURĂ și TURISM : Agricultura modernă și turismul trebuie să reprezinte în continuare ramuri strategice ale României. PRO ROMANIA susține uniformizarea cotei TVA la alimente cu cea de 5% de la serviciile din turism .
7 INFRASTRUCTURĂ : Infrastructura de transport este o componentă esențială pentru dezvoltarea unei țări . Un transport eficient și sigur trebuie să fie în concordanță cu necesitățile populației și a mediului de afaceri .
PRO ROMANIA consideră priorități:
- reabilitarea etapizată în baza unei planificări riguroase a transportului feroviar . Rapid și prietenos cu mediul ,
- autostrada Pitești - Sibiu și autostrada Iași - Târgul Mureș , ambele finanțate din fonduri europene ,
- autostrada Comarnic - Brașov în Parteneriat Public Privat ( conform proiectului tehnic și financiar din 2014 ) centuri ocolitoare , construite din Bugetul Național pentru toate localitățile din România traversate de un drum național sau european ,
- PRO ROMANIA susține programul Federației Internaționale de Automobilism pentru siguranța rutieră ,
- atragerea fondurilor europene pentru construcția acestora și crearea condițiilor favorabile parteneriatelor PPP pentru finanțarea proiectelor de infrastructură acolo unde nu se pot folosi fonduri europene .
8 DEMOGRAFIE : In condițiile apariției unor tendințe demografice noi , nu doar Romania , ci întreaga Europă se confruntă cu probleme demografice grave și perspective sumbre . PRO ROMANIA este primul partid care va cuprinde în strategia de țară, politici și măsuri demografice rapide :
- o nouă schemă de acordare a alocațiilor pentru copii , care sa aibă o componentă fixă ( alocația de bază ) și una variabilă ( în funcție de situația socială și rezultatele școlare ale copilului ) , programe dedicate pentru mame cu mai mult de doi copii,
- sprijin pentru cheltuielile locative pentru familiile cu mai mult de 3 copii , construcția de creșe și grădinițe moderne din fonduri europene ,
- schemă de ajutor de stat cu deduceri din impozit pentru cheltuieli școlare sau de sănătatea copiilor .
9 MEDIU : Menținerea unui echilibru intre dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător. PRO ROMANIA consideră că sunt necesare măsuri imediate în domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei , pădurilor și apelor și a managementului resurselor de apă . PRO ROMANIA militează pentru : PACTUL pentru O ROMANIE VERDE SI CURATĂ inițiat de Mircea Diaconu- 10 ani de moratoriu privind exploatările industriale ( cu excepția celor necesare pentru sănătatea parcurilor ) și a consumului populației din zonă .
- obligativitatea pentru instituțiile publice de achiziționare, pe măsura înnoirii parcului auto , începând cu 2022 , doar cu vehicule electrice și/ sau hibride , de asemenea administrațiile publice locale sa implementeze strategii pentru o trecere la transport public verde până în 2024 ,
- autoturismele sa fie impozitare suplimentar dacă au capacitate cilindrică mare sau nu au minim EURO 4 ,
- taxe de acces pentru autoturismele care pătrund în centrul orașelor și dezvoltarea transportului public local .
10 DIGITALIZAREA ADMINISTRATIEI : PRO ROMANIA propune tuturor partidelor politice , mediului privat , mediului academic și societății civile asumarea transformării digitale a României ca Proiect de Țară. Transformarea digitală a României trebuie să se realizeze prin proiecte ce urmăresc dezvoltarea serviciilor de e-Guvernare, dezvoltarea capitalului uman și digitalizarea economiei .
- Nici o instituție nu mai poate cere de la cetățean documente pe care le poate cere de la o altă instituție ( doar documente private ) .
- Transparentizarea serviciilor publice .
- Alfabetizarea digitală a tuturor românilor prin actualizarea programei școlare și prin derularea unui program național de dobândirea a competențelor digitale pentru populația adultă . Informatica proba de concurs la Evaluarea Națională, materie obligatorie , probă de competențe digitale la Bacalaureat .
Suntem PRO ROMANIA pentru că ținem cu ROMANIA !

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh